Sağlam'la yollarını ayıran Bursaspor'da Hamzaoğlu sesleri

Bursaspor'da fatura, şampiyon apoletli teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a kesildi.

Sağlam'la yollarını ayıran Bursaspor'da Hamzaoğlu sesleri

Bu sezon başarı istikrarını yakalayamayan Bursaspor'da fatura, şampiyon apoletli teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a kesildi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 13. haftasında dün oynanan ve 2-1 kaybedilen Kayserispor maçının ardından Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrıldı. Takım şimdilik Ersel Uzgur'a emanet edildi. Yeni teknik direktör arayışlarına başlayan yeşil beyazlılarda gündemdeki ilk ismin ise bir süre önce Galatasaray'dan gönderilen Hamza Hamzaoğlu olduğu belirtildi.

İlk olarak 2 Ocak 2009 tarihinde Bursaspor'un başına gelen ve 2010 yılında Bursaspor'a tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşanan Ertuğrul Sağlam, ardından lig üçüncülüğü, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi gibi birçok ilkleri yeşil beyazlı takıma yaşattı. Takımdan ayrıldıktan sonra bu sezon başında tekrar Bursaspor'un başına geçen Sağlam'ın ikinci dönemi önceki yılları arattı.

8 MAĞLUBİYET 5 GALİBİYET

Takımda direk oynayan 7 futbolcunun 3'ünün sezon başlamadan 4'ünün ise sezon başladıktan sonra ayrılmasının ardından 17 transfer yapan Sağlam, istikrarı bir türlü yakalayamadı. Sezona 3 mağlubiyetle başladı. Ardından oynadığı 5 maçın 4'ünü kazansa da başarısını sürdüremedi. Ligde 13 maçta 5 galibiyet 8 mağlubiyet alarak 15 puanda kalan Bursaspor, dün oynanan maçta Kayserispor'a da 2-1 yenilince Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrıldı.

SAĞLAM, 200. MAÇINDAN SONRA VEDA ETTİ

Kayresispor maçına, yeşil beyazlı takımın başında 200. maçına çıkan Sağlam'a, maç başında Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı tarafından plaket verilmişti. Bursaspor'daki 200. maçı son karşılaşması olan Sağlam, yeşil beyazlı camiayla yollarını ayırdı.

HAMZA HAMZAOĞLU İLE ANLAŞILDI İDDİASI


Ertuğrul Sağlam'ın vedasının ardından takımı Ersel Uzgur'a emanet eden Bursaspor Kulübü Yönetimi, yeni teknik adam arayışlarına da ara vermeden başladı.

Yeşil beyazlı kulüp için birçok teknik adam ismi konuşuluyor. Ancak bunlar arasında ilk sırada Galatasaray'dan ayrılan Hamza Hamzaoğlu'nun yer aldığı belirtiliyor. Bursaspor taraftarlarının da sıcak baktığı Hamzaoğlu ile Bursa'da görüşüldüğü büyük oranda anlaşma sağlandığı iddia edildi.

HAMZAOĞLU OLMAZSA, YANAL VE UYGUN GÜNDEMDE


Akhisar Belediyespor'daki başarısı ile adından söz ettiren, ardından A Milli Futbol Takımı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le birlikte çalışan ve geçtiğimiz sezon içinde 1 Aralık 2014 tarihinde Cesare Prandelli'nin ardından Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilen Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor ile anlaşamaması durumda da alternatiflerinin belli olduğu ileri sürüldü.

Hamza Hamzaoğlu'nun, olmaması durumunda Bursaspor yönetiminin ikinci alternatif olarak Ersun Yanal'ı düşündüğü de iddia ediliyor. Gündemdeki bir diğer isim ise Katar'da Umm Salal kulübünü çalıştıran Bülent Uygun. Önceliği yerli teknik adama veren Bursaspor yönetimi, bu üç ismin olmaması durumunda yabancı teknik direktör arayışlarına başlayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlam'la yollarını ayıran Bursaspor'da Hamzaoğlu sesleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER