'Sağlığım gittikçe kötüleşiyor'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Kasım 21 2017
Gazeteci Şahin Alpay cezaevinden yazdığı mektupta hastalıklarını ve tedavi süreçlerini anlattı
Arkadaşlarım, öğrencilerim ve okurlarımın sağlık durumumu merak ettiklerini tahmin ediyorum. Onun için Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan gönderdiğim bu 4. açık mektubumda sağlık raporumu vermek istiyorum.

27.7.2016’da gözaltına alınıp, 30.7.2016’da tutuklanarak cezaevine gönderildiğimde sağlık durumum şuydu ve şöyle gelişti:

- 1986 yılından beri kronik bel fıtığı hastasıyım. Ameliyat olmayı reddettim ve ayakta kalabilmek için 30 yılı aşkın süredir her gün bel cimnastiği yapıyor; oturup kalkmama dikkat ediyorum.

- Yaklaşık 20 yıl önce uyku apnesi teşhisi konmasından bu yana solunum cihazı (CPAP) ile uyuyorum. Gözaltına alındığım sırada eşimin elime tutuşturduğu cihazı yanıma almama, çok şükür, Silivri’de engel çıkarılmadı.

- Yine yaklaşık 20 yıldır yüksek tansiyon hastasıyım, bu nedenle her gün iki hap (Delix Protect ve Fludex SR) kullanıyorum. (Bütün ilaçlarım cezaevi tarafından karşılanıyor.)

- On yıl kadar önce sınırda şeker (diyabet) teşhisi kondu ve her gün bir hap (Glucofage) kullanmaya başladım.

- Yine 10 yıl kadar önce, yüksek kolestrol nedeniyle haftada 3 gün ilaç (Crestor 20 mg) kullanmaktayım. Aynı süredir yüksek ürik asite karşı da haftada 3 gün ilaç (Ürikoliz) alıyorum.

- Yaklaşık 10 yıl kadar önce karaciğerimde yağlanma görüldü. Maalesef önleyemedim.

- On yılı aşkın bir süredir prostat büyümesi sorunum var. Kanser şüphesiyle 2009’da biyopsi yapıldı. 2016 ilkbaharında MR çekildi. Çok şükür sonuçlar negatif çıktı. Son tetkikten beri her gün Avodart hapları alıyorum.

- On yıl kadar önce tiroid bezlerimden birinde çift nodül saptandı. Her yıl ve en son olarak 2017 yazında Silivri Devlet Hastanesi’nde ultras

Bu haberler de ilginizi çekebilir