Sağlığına kavuştu, çocuklarına doktorlarının ismini verdi


Konya'daki Hasbey Camisi'nde imam hatip olarak görev yapan 37 yaşındaki Murat Küçük'e, henüz 18 yaşındayken böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu. Annesinden böbrek nakledilen Küçük, altı yıl önce dünyaya gelen oğluna, ameliyatını yapan Dr. Ahmet Yılmaz'ın adını verdi. Her şey yolunda giderken üç yıl önce de pankreas kanseri teşhisi koyuldu. "Ameliyat olursan böbreğini kaybedersin, olmazsan ölürsün." denilen Murat Küçük, tehlikeyi göze alarak yeniden ameliyat masasına yattı. Başarılı geçen ameliyatın ardından bir kez daha sağlığına kavuşan talihli imam, iki ay önce yeniden baba oldu. Bu defa da ameliyatını yapan Prof. Dr. Ünal Aydın'ın ismini verdi.

Meram ilçesinde yaşayan Murat Küçük, genç yaşta yaşam mücadelesine başladı. İmam hatip lisesinde öğrenim görürken böbrek yetmezliği teşhisi koyulan Küçük, beş ay boyunca diyalize girse de nakil gerektiğine karar verildi. Lise 2. sınıftayken annesinden böbrek nakledilen Küçük, iyileştikten sonra tekrar liseye döndü ve bitirdi. Kendisine böbreğini veren annesi için "yedek parçacı" deyimini kullanan Küçük, normalde böbrek nakli yapılanların 20-30 yıl boyunca kullanmak zorunda olduğu ilaçlarını, doktorunun tavsiyesiyle iki yıl sonra bıraktı. Bu sırada dünyaevine giren Murat Küçük, 10 sene sonra ilk oğlunu kucağına aldı. Annesinden böbrek naklerin Dr. Yılmaz'ın adını oğluna veren Küçük'ün ikinci hastalığı ise 2013 yılında ortaya çıktı.

Hasbey Camisi'nde görev yaparken midesinde ve sırtında şiddetli ağrılar hisseden Murat Küçük, doktora görünmeyi ihmal etmedi. Karaman'daki doktorları, çamur ve taş olduğunu söyleyerek safra kesesini aldı ancak sıkıntının oradan kaynaklanmadığı, ağrıların bir türlü geçmemesi üzerine çekilen MR'da anlaşıldı. Boş yere safra kesesini de aldıran Küçük'ün pankreasında tümör olduğu ortaya çıktı. Daha önce böbrek nakli olduğu için ameliyat masasına yatması çok tehlikeli olan Küçük'e doktorları, "Ameliyat olursan böbreğini kaybedebilirsin, olmazsan yaşama şansın ancak yüzde 1." dedi. İnternetten yaptığı araştırmayla Prof. Dr. Aydın'a ulaşan Küçük, daha önce hiç gelmediği İzmir'de yeniden ameliyat masasına yattı. Ameliyata 4 kreatin seviyesiyle giren ve çıktığında seviyenin 3,5'e düştüğünü söyleyen Murat Küçük, ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi. Çok tehlikeli ve ölümcül olan pankreas kanserinden de kurtulan Küçük, "Böbreğimi kaybetmedim, pankreasım da temizlendi. Şu an ilaçlarımı kullanıyorum. Perhiz yapmıyorum. Benim sağlıklı insanlardan hiçbir farkım yok. Ben hasta değilim. Herkes gibi işime gidip geliyorum. Bu benim üçüncü yaşama şansım ve iyi kullanacağım." dedi.

OĞLUNUN İSMİ ÜNAL OLDU

Bir oğlan babası olan Murat Küçük, iki ay önce ikinci oğlunu kucağına aldı. Bu kez, Ünal Aydın'ın ismini verdi. Ailesinde Ünal isminde kimse olmadığı belirten Küçük, "Ünal hocamı sevdim. Ameliyattan önce ve sonra bana en büyük ilaç olan morali verdi. Bana verilen kemoterapi, moral kadar etkili değildi. İlacı kesse, beş dakika sohbet etsek o bana yetiyordu. Rabbim, ameliyatın ardından bana ikinci oğlumu verdi. İsmini Ünal koymak istedim. Şimdi büyük oğlum Ahmet'e, büyüyünce ne olacağını sorduğumda, 'Ünal Aydın olacağım.' diyor. Umarım benim evlatlarım da büyür, doktor olur ve insanlara ikinci, üçüncü kez yaşam şansı verir. Önce Allah, sonra doktorlarımıza güveniyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlığına kavuştu, çocuklarına doktorlarının ismini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER