Sağlık Bakanlığı'dan sonra MEB'de de formla fişleme!

15 Temmuz darbe girişimin ardından 30 binden fazla personelin fişlemelerle açığa alındığı MEB yeni bir skandala imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı tıpkı Sağlık Bakanlığı gibi Hizmet Hareketi'ne yakın öğretmenleri fişlemelek için kurumlara form gönderdi!

Sağlık Bakanlığı'dan sonra MEB'de de formla fişleme!


Fişlemeyle cadı avı!

En fazla personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı, Hizmet Hareketi'ne sempati duyan eğitimcileri formla açıktan fişlemeye başladı.

Manisa Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burğut, imzasıyla 19 Ağustos’ta tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda personelin bilgileri istendi. 

19 Eylül 2016 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının ilk yarısının başlayacağı okullarda 1 Eylül itibarıyla öğretmenlerin mesleki eğitim kapsamında seminer faaliyetlerinin başlayacağının ifade edildiği yazıda “1 Eylül 2016 tarihinden itibaren ekte gönderilen formun tüm personele doldurtturulup imzalattırılara, beyandan kişi kendisi sorumludur bilgisi verilerek, üst yazı ile birlikte müdürlüğümüze ivedi bir şekilde gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı. 

Yazının ekinde gönderilen formda, personeli adı, soyadı ve unvanı ile birlikte 9 soru soruldu. Sorular şöyle: “Sendikası; üyesi olduğu vakıf veya dernek; abonesi olduğu gazete, dergi ve yayınlar; Hizmet Hareketi'ne yakın dersane, yurt ve okullara öğrenci gönderme durumu; Asya Finans’ta kapatılmış da olsa hesabı var mı; sosyal medya hesabınız var mı”

‘Ben sorumluyum’

Personelden, formdaki sorulara verdiği yanıtlara açıklama yapması da istendi. 

Ayrıca personelin tüm formu doldurduktan sonra imzalaması gerektiği belirtildi. 

Formun imza kutucuğuna, “Beyanımın sorumluluğunu onaylıyorum” ifadelerinin de eklenmesi dikkat çekti.
<< Önceki Haber Sağlık Bakanlığı'dan sonra MEB'de de formla fişleme! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER