Sağlık Meslek Liseli öğrencilerden Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem


Samsun' un Vezirköprü ilçesinde sağlık meslek lisesinde okuyan 11. sınıf öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde staj yapmalarının ellerinden alınmasını protesto etti.

Samsun Vezirköprü Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, her yıl 11. sınıfa geçtiklerinde stajlarını hastanelerde yapıyorlardı. Bu sene ise Vezirköprü Devlet hastanesinin yetersiz olması gerekçe gösterilerek öğrencilerin staj yapma imkanları ellerinden alındı. Önceki senelerde hastanede yetersizlik olunca öğrencilerin diğer il ve ilçelere dağıtıldığını söyleyen öğrenciler, hatta Türkiye'nin her yerinde bu böyle, diğer ilçelerde okuyan hiç bir arkadaşımız staj yapma imkanlarından mahrum olmuyor, sadece bizim okulumuzdaki öğrenciler bu haktan mahrum oluyor." diye konuştu. Okullarını bitirdiklerinde mesleklerini sadece devlet kurumlarında değil, özel sağlık merkezlerinde de devam ettirme imkanları olduğunu söyleyen öğrenciler, "Staj yapmamış bir öğrenciyi hangi kurum işe alır? Öğrencilerin anestezi cihazını görmeleri gerekiyor, hasta görmeleri gerekiyor. Diğer ilçelerdeki arkadaşlarla konuşuyoruz, kadavra üzerinde eğitim alıyorlar, sağlık en önemli şey, mesleki yeterliliğimizi ancak hastayla muhatap olarak, görerek, yaparak geliştirebiliriz." diye konuştular.

Ayrıca okullarında da bir çok eksiklik olduğunu söyleyen öğrenciler, "Okulumuzda tıbbi sekreterlik bölümü var ve bu bölümde sadece bilgisayarla eğitim verilebilir. 33 kişilik bazı sınıflarda 3-4 bilgisayar var, biz nasıl bu imkansızlıklar altında eğitim alıp kendimizi geliştirebiliriz." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Müdürüğü önünde yapılan eylemde İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan öğrencilerle ayak üstü görüştü. Öğrencilerin isteklerinin şu anda yerine getirilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Arslan'ı öğrenciler protesto etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile aynı binadaki İlçe kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile de bir kaç temsilciyle görüşmek isteyen öğrenciler, tüm ısrarlarına rağmen kaymakamla görüşme imkanı bulamadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık Meslek Liseli öğrencilerden Milli Eğitim Müdürlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER