Sağlık yürüyüşüne katılan kadınlara seminer


Sarıçam Belediyesi ile Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi'nin düzenlediği sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin ardından eğitim seminerlerinin ikincisi yapıldı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçede yaşayan kadınların sağlıklı beslenme ve yaşama konusunda bilinçlendirilmesi adına yapılan bu çalışmalarının önemine değinerek, "Sağlık yürüyüşlerinin ardından eğitimlerinde verilmesi önemli. Kadınlarımızın bu tür çalışmalarına her zaman destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ve Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan sağlıklı yaşam seminerinde kadınlara bu kez 'sağlık okuryazarlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, obezite' konularında eğitim verildi.

Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi Başkanı Yeşim Akkaş, Cihadiye Mahallesi'nde bulunan kadınlarla bir ay boyunca çalıştıklarını belirterek, "Yürüyüş ve fiziksel aktiviteleri düzenli olarak yaptık. Kadınlarımızın sağlık bilgilerini okuma, anlama ve kullanma kabiliyetleri artırabilmeleri için uzman kişiler tarafından bilgilendirilmeleri yapıldı." diye konuştu.

Seminerde, yeterli ve dengeli beslenme, temel besin grupları ve günlük ne miktarda alınması, obezitenin (şişmanlığın) neden olduğu sağlık sorunları, risk faktörleri, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemi, sağlıklı beslenme önerileri konu başlıkları halinde kadınlara detaylı bilgiler sunuldu. Eğitimin sonunda ise konuşmacılar, kadınların sorularını cevaplayarak, beslenme konusunda doğru bildikleri yanlışlara dikkat çekti.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, böyle güzel bir program dâhilinde eğitim çalışmalarını yürüten Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkan ve yöneticilerine, eğitime katılan Cihadiye Mahallesi kadınlarına teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık yürüyüşüne katılan kadınlara seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER