Bu çaylar tam bir şifa kaynağı

Sonbaharı güçlü bir bağışıklık sistemiyle karşılamak için en ideal hazırlık dönemindeyiz. İşte sonbahar yardımcısı içecekler

Bu çaylar tam bir şifa kaynağı

Uzman diyetisyen Serkan Tutar sonbaharda sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu.

YEŞİL ÇAY: Sağ­lık­lı içe­cek­ler içe­ri­sin­de en iyi­ler­den olan ye­şil çay, özel­lik­le bu dö­nem­de  gün­de iki ku­pa tü­ke­ti­le­bi­lir. Hem me­ta­bo­liz­ma­nı­zın hız­lan­ma­sı­nı hem ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni­zin da­ha güç­lü ol­ma­sı­nı sağ­lar.

MELİSA ÇAYI: An­ti­sep­tik özel­li­ği olan me­li­sa ça­yı­nın ba­har ay­la­rın­da dü­zen­siz uy­ku prob­le­mi olan ki­şi­ler ta­ra­fın­dan tü­ke­til­me­si ge­rek­ti­ği bi­lin­mek­te­dir. Gün­de bir ku­pa ye­ter­li­dir. Ay­rı­ca haz­mı ko­lay­laş­tı­ran, mi­de­yi ra­hat­la­tan ve gaz sı­kın­tı­sı çek­me­ni­zi en­gel­le­yen me­li­sa ça­yı si­zi kı­şa da ha­zır­lar.

IHLAMUR:  Ba­har ay­la­rın­da baş ağ­rı­sı çe­ken bi­rey­ler için bi­re­bir olan ıh­la­mur, mi­de sal­gı­sı­nı azal­ta­rak be­sin­le­rin haz­mı­nı da ko­lay­laş­tır­mak­ta­dır. Gün içe­ri­sin­de 1-2 ku­pa ıh­la­mur tü­ket­me­li­si­niz.

PAPATYA: Gaz gi­de­ri­ci et­ki­si olan pa­pat­ya ça­yı, özel­lik­le mi­de ağ­rı­sı ve sin­di­rim sı­kın­tı­sı çe­ken bi­rey­le­rin tü­ket­me­si ge­re­ken bir içe­cek­tir. Ba­har yor­gun­lu­ğu ve dü­zen­siz ya­şam ne­de­ni ile ka­bız­lık sı­kın­tı­sı çe­ken bi­rey­lerin gün­de bir ku­pa pa­pat­ya ça­yı iç­me­si ge­rek­mek­te­dir.
<< Önceki Haber Bu çaylar tam bir şifa kaynağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER