Çocuğunuzun diş sağlığına dikkat!

Günlük yaşantılarında da şeker ve çikolata tüketimi fazla olan çocuklar, bayramla birlikte aşırıya kaçabiliyor.

Çocuğunuzun diş sağlığına dikkat!

Aileler, şeker ve çikolatayı çocuklara yasaklayarak daha cezbedici bir hale getirmek yerine sınır koyarak tüketimlerini kontrol altına alabilir. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Mehmet Coşkun, günlük olarak 2-3 küçük parça çikolata ve az sayıda şeker ile çocukların tüketimlerinin sınırlandırılması gerektiğini söylüyor. 

Tatlı yiyecek ve içeceklerin tüketimi sonrası dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini vurgulayan Coşkun, “Çocuklar günlük olarak diş fırçalama konusunda aileleri tarafından yeterince teşvik edilmedikleri için böyle günlerde daha fazla bu durum göz ardı edilebiliyor. Özellikle şeker tüketimi sonrası ağızda kalan yiyecek artıkları, bakteri üremesine yol açarak diş çürümesini hızlandırıyor. Tatlı tüketimi sonrası en azından su içilmeli. Ağızdaki artıkları gidereceği için bakteri oluşumu da azalır.” şeklinde konuşuyor.  

Çocukların azı dişlerinin yapıları itibarıyla yetişkinlere göre daha zor temizlendiğini aktaran Mehmet Coşkun, şu tavsiyede bulunuyor: “Aileler, çocuklarının dişlerinin daha uzun ömürlü olmasını düşünerek diş fırçalama konusunda onlara yardımcı olmalı. Çocuklara lokum gibi yapışkan içerikli şekerlemeler tükettikten sonra dişlerini fırçalamaları gerektiği mutlaka hatırlatılmalı.”


ZAMAN
<< Önceki Haber Çocuğunuzun diş sağlığına dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER