İşte kanseri tetikleyen en önemli tehlike

Birçoğumuzun vazgeçilmezi, çayların tadı, tatlıların lezzeti şeker, kanser riskini önemli derecede arttırıyor.

Aşırı şeker kanser riskini artırıyor!

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme Ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu: “ Kanserden korunmak için şekeri sınırlandırın, mümkünse hiç kullanmayın.” Dedi. 

Dyt. Mutlu: “ Kanser hücreleri çoğalmak, sayılarını artırmak için enerji olarak basit şekerleri kullanır. Bu yüzden aşırı şeker tüketimi özellikle kanser hastalarında ya da risk grubundaki kişilerde seyri olumsuz yönde etkiler.  Sağlıklı bireylerde bile basit şeker tüketimi enerji ihtiyacının %10’unun geçmemelidir. Vücudun şeker ihtiyacı meyvelerden ve doğal besinlerden karşılanmalıdır.” Şeklinde bilgi verdi. 

Beyaz Şeker ile Esmer Şeker Arasında Bir Fark Yoktur

Bilinenin aksine esmer şekerin beyaz şekere göre daha sağlıklı olmadığını söyleyen Dyt. Hayrettin Mutlu: “ Halk arasında belki de reklamların da etkisiyle esmer şekerin sanki daha sağlıklı olduğu kanaati yaygın. Buna bağlı da hergeçen gün kullanımı artmakta. Ancak şiddetle uyarıyorum ki esmer şeker beyaz şekerden daha sağlıklı değil. Hatta daha zararlı oldu da söylenebilir. Çünkü kullanılan katkı maddeleri ve işlenme şekli esmer şekeri daha zararlı hale getirebiliyor. 

<< Önceki Haber İşte kanseri tetikleyen en önemli tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER