Metabolizmanızı hızlandırmanın en kolay 4 yolu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilolarından kurtulmak isteyenler, diyet uzmanı, kilo vermenin en kolay dört adımını anlattı.

Metabolizmanızı hızlandırmanın en kolay 4 yolu

Kışın alınan kiloları yaz aylarının gelmesiyle birlikte hızla vermek isteyenler çeşitli diyet listelerinde çözüm arıyor.

 Kısa süreliğine verilen ardından fazlasıyla geri alınan kilolar için daha kalıcı yöntemler arayanlara Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu metabolizmayı hızlandıran 4 şeyi günlük hayatın vazgeçilmezi yapmalarını öneriyor.


Günde en az 2 litre su için:Günde 500 ml’den fazla su içmek metabolizmayı yüzde 20 hızlandırır. Bu küçük oran bile haftada 400 gram kaybetmenize sebep olur. Vücut günlük en az 2 litre suya ihtiyaç duyar. Su dışında bitki çayları, limonata, greyfurt suyu, ev yapımı buzlu çay metabolizmayı hızlandıran sağlıklı içeceklerdir. Gazlı içecekler, çay, kahve acıktırır, stresi artırır, yağlandırır, karaciğeri yorar.

Sık sık biber tüketin (tercihen acı): İçinde bulunan kapsaisin adlı madde, metabolizmayı hızlandırmaktadır.Baharatlı ve özellikle acı yiyecekler tüketildikten sonraki 3 saat metabolizma %25 daha hızlı çalışıyor.

Haftada bir öğün kurubaklagil tüketin: Yağ içermeyen proteinli gıdalar tüketmek metabolizmayı hızlandırır. Özellikle yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi kurubaklagilleredahil ürünler vücudun daha fazla enerji harcamasına yardımcı oluyor.

Düzenli egzersiz yapın: Kas kitlesi direkt olarak kalori yakımı ile doğru orantılıdır. Eğer kas oranınız normale göre yüksek ise bu metabolizma hızınızın olması gerekenden daha yüksek olduğu anlamına gelmektedir. Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz ile kalori yakımını iki katına yakın arttırabilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması buradaki en önemli unsurdur. Çünkü yapmış olduğunuz egzersizde o anda yakılan kaloriden çok metabolizmanın aktif olarak sürekli çalışması daha önemlidir. Uzun süre ama daha orta tempo ile yapılan egzersizin, hızlı tempo ile daha kısa süre yapılan çalışmalara göre daha verimli sonuçlar vereceğini de unutmamalısınız’’ şeklinde açıkladı.

<< Önceki Haber Metabolizmanızı hızlandırmanın en kolay 4 yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER