Şahenk üç yıl önce aldığı dev tesisi satıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 7 2019
Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerinin içinde bulunduğu Marina Barcelona 92'deki hisselerini devrediyor.
Şahenk 2016'da satın aldığı dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerin de içinde bulunduğu Marina Barcelona 92'deki (MB 92) hisselerini devrediyor.
Şahenk, Türkiye’de turizm tesislerinin bazılarını satışa çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl bazı otellerini satma kararı alan Şahenk yurtdışında da sahibi olduğu bazı varlıkları için görüşmelerini sürdürüyor. Miami ve Madrid'deki paylarını satan Doğuş Grubu otel tarafında son satışını içeride yaptı. Marmaris'teki otelini de TUI Travel'a bağlı TT Hotels Turkey'e devretti.
2016 YILINDA SATIN ALMIŞTI
Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre, Şahenk 2016’da satın aldığı dünyanın en büyük süper yat bakım tesislerin de içinde bulunduğu Marina Barcelona 92’deki (MB 92) hisselerini devrediyor. Şahenk, özel sermaye ve gayrimenkul yatırım fonu Squircle Capital ile hisse satışı için görüşmeleri tamamladı.
Squircle Capital Marina Barcelona 92’nin yüzde 77.5’ini satın aldı. İspanyol Squircle Capital’in aldığı hisselerin yüzde 65’i Doğuş’tan geri kalan yüzde 12.5’lik pay ise azınlık hissedarlardan alındı.
250 ÇALIŞANI BULUNUYOR
İspanyol şirket bunun için Doğuş Grubu ve küçük ortaklara 105 milyon euro yani 660 milyon lira ödedi. Dünyadaki en büyük özel süper gemi platformuna sahip olan MB 92, 50 milyon euroluk yatırımla 4 bin 800 tonluk süper yat liftinin inşaatını ağustos ayında tamamlamıştı. MB 92’nin 250 çalışanı bulunuyor.
Doğuş Grubu’nun bir iştiraki olan D-Marin Investments Holding B.V şirketi ana ortağı olurken, mevcut yönetimden Jorge Ventosa (yüzde 14.5), Pepe Garcis- Aubert (yüzde 8) ve Katalan Finans Kurumu Deva 98 S.L (yüzde 7.4) hisseyi kontrol ediyor. 2016 yılının ilk büyük satışı olarak kayıtlara ge
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...


