Sahibinden satılık borsa!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 8 2020
Londra Borsasını işleten London Stock Exchange Group Plc (LSE), Borsa Italiana'yı Euronext NV ve iki İtalyan kurumuna 4,5 milyar euroya (5,3 milyar dolar) satmaya hazırlanıyor.
İsimlerini vermeyen kaynaklar, 27 milyar dolarlık Refinitiv işinin onaylanması için Borsa Italiana'yı satan LSE'nin anlaşmayı 9 Ekim Cuma günü duyurabileceğini kaydetti.
LSE ve Euronext konu hakkında yorumda bulunmadı.

Euronext, Borsa Italiana ile birlikte, Avrupa'da hisse senedi işlemlerinin yaklaşık dörtte birine platform oluşturacak ve bu da Euro Stoxx 50 Endeksi şirketlerinin 28'inin Euronext'e ait piyasalarda işlem göreceği anlamına geliyor.
EURONEXT'İN ORTAKLARI KİMLER?
Borsa Italiana, ülke tahvillerinin işlem görmesi için kullanılan MTS SpA'ye sahip olmasından dolayı İtalya'da stratejik bir varlık olarak değerlendiriliyor ve İtalyan hükümeti aylardır bir anlaşma düzenlemek için uğraşıyor.
Paris ve Amsterdam borsalarının sahibi Euronext, Borsa Italiana'ya devlet destekli bir banka olan Cassa Depositi e Prestiti SpA ve İtalya'nın en büyük bankası Intesa Sanpaolo SpA ile birlikte talip oluyor.
Bu kurumlar bu işlem karşılığı Euronext'ten pay alacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


