Şahika Encümen, Aylan bebek için deniz dibine çiçek bıraktı


Dünya serbest dalış rekortmeni ve milli dalgıç Şahika Ercümen, Antalya Side Sualtı Müzesi'nde Akdeniz ve Ege kıyılarında ölen Suriyeli çocukların sembolü olan Aylan Kurdi ve tüm çocuklar için su altında çiçek bıraktı.

Ünlü dalgıç Şahika Encümen, Side'de Side Sualtı Müzesi'nde Çiçek ve Çocuk Bahçesi Bölümü'ne Akdeniz kıyılarında boğularak hayatlarını kaybeden bebek ve çocuklar için çiçek bırakarak ölümlerin son olması dilediğinde bulundu.

Akdeniz'de Suriyeli göçmen çocukların boğularak ölümlerine dünyanın kulağını tıkamaması gerektiğini belirten Encümen, "Maalesef insanlığın öldüğü zamanı yaşıyoruz. Her zaman rekor denemeleri için dalış yaparken bu sene sosyal sorumluluk gereği ölümü ile herkeste derin üzüntü oluşturan Aylan için dalarak Side Sualtı Müzesi Çiçek ve Çocuk Bahçesi'nde tüm Suriyeli çocuklar için karanfil ve çiçek bıraktık. Ölümlerin son bulması için dünyaya mesaj vermek istedik. Türkiye'nin Suriyelileri ağırlama misafirperverliliği duyarlılığının tüm dünyanın duymasını istiyoruz. Suriyeli çocukların ölümlerinde Aylan simge oldu. Ama yüzlerce çocuk hayatını kaybetti." diye konuştu.

Her hayatın çok kıymetli olduğunu bir canın yaşatılması için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Encümen, bir kişinin haksız ölümünün de tüm insanlar öldürmesinden farksız olduğunun iyi bilinmesi gerektiğinin söyledi. Geçtiğimiz günlerde 100 metre dalış rekorunda baygınlık geçirmesi sonrası her hangi bir sağlık sorunun bulunmadığını belirten Encümen, "Kaş'ta derinliği 100 metre daldıktan çıkışta 5 metre baygınlık geçirdim, yazın ülkemiz için 100 metre dalışı gerçekleştireceğim." ifadesinde bulundu. Dalış sonrası Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Vekili Senem Nimet Çetin, Şahika Encümen, Sualtı yönetmeni Tahsin Ceylan ve milli dalgıç Ahmet Gülaydın'a katkıları için plaket verdi.

Antalya Deniz Ticaret Odası, Ege kıyılarında cansız bedenlerine ulaşılan Aylan, Galip, Sena, Zainb Ahmed, Hayder ve Ahmed çocukların isimlerini tşörtlere yazdırarak Suriyeli çocukların ölümüne dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Şahika Encümen, Aylan bebek için deniz dibine çiçek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER