Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri 107 kaçağı kurtardı


İzmir'de Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği operasyonlarda, denizde arızalı botlardaki 107 kaçak kurtarıldı.

İlk operasyonda Çeşme, Çiftlik Köy, Fenerburnu açıklarında göçmen görüldüğü bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği'nden takviye kuvvet istedi. Bunun üzerine Gümrük ekiplerinin hizmetinde kullanılan 505 GMR Turgut Reis isimli devriye botu ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı SAGET-12 isimli botlar olay yerine gönderildi.
Belirlenen noktaya ulaşan ekipler, arızalanarak suların üzerinde mahsur kalmış bir lastik bot tespit etti. Botun içerisinde 54 göçmenden, öncelikle kadın ve çocuklardan oluşan 26 kişilik grup Sahil Güvenliğe bağlı bota alındı. Kaçaklar Gümrük Muhafaza botuna yerleştirilerek Çeşme'ye taşındı. İşlemlerin gerçekleşmesinin ardından 14 bayan, 6 kız çocuk, 6 erkek çocuk ve 28 erkek olmak üzere toplamda 54 Suriye uyruklu göçmen Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Gümrük Muhafaza birimlerinin gerçekleştirdiği ikinci operasyonda ise 53 kişi kurtarıldı. Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'ndan Çeşme Uç Burnu açıklarında bir göçmen grubu olduğu yönünde alınan bilgi çerçevesinde Gümrük Muhafaza ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinden bir ekip oluşturuldu. Oluşturulan ekip, gümrük muhafaza hizmetinde bulunan devriye botu ile bahsedilen bölgeye hareket etti. Ekipler kaçak yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenleri Alev Adası üzerinde saklanırken yakaladı. Olay yerinde yapılan incelemede göçmenlere ait lastik botun su alarak battığı tespit edildi.

Hava ve deniz şartlarının uygun olmaması nedeniyle adaya yanaşmakta güçlük çeken ekipler, 3 saatlik bir çalışma sonunda bölgede bulunan bir balıkçı teknesi ile adaya yanaştı. Balıkçı teknesi ile adadan çıkartılan göçmenlerin gümrük muhafaza botuna tahliye işlemi gerçekleştirildi. Aralarında 20 günlük bir bebeğin de bulunduğu 40 erkek, 5 kadın, 8 çocuk olmak üzere toplam 53 kişilik göçmen grubu daha sonra Dalyan Limanı'na taşındı. Kurtarılan göçmenler gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri 107 kaçağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER