Sahipsiz hayvanların korunması için kamu ortak eylem planı hazırlanacak


İstanbul'daki sahipsiz hayvanların durumlarına ilişkin çalışmaların gözden geçirildiği çalıştay İstanbul'da yapıldı. Canlılara sevgi ve merhametle yaklaşılmasını gözeten anlayışın öne çıktığı çalıştayda hayvanların korunması için kamu ortak eylem planı oluşturulacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nce "Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Çalıştayı" gerçekleştirildi. Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu'nun yanı sıra İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetim Kurulu ile Klinik Bilimler Anabilim Dalı Başkanları, ilçe belediyelerin veteriner hizmet sorumluları, Milli Parklar Marmara Bölgesi il temsilcileri ile Marmara Bölgesi İl Belediye Veteriner Hekimleri katıldı.

Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, sahipsiz hayvanlarının sorunlarının çözümü için bir araya geldiklerini ifade etti. Kamu kuruluşlarının bu anlamda hangi çalışmaları yürüttüğününün belirlenmesi ve bu çalışmaların bakanlık ile diğer ilgili kuruluş temsilcileri ile raporlaştırılmasının hedeflendiğini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu ise kültürel olarak canlılara eziyet eden değil, hayvan haklarını gözeten bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Hayvan haklarına ilişkin ilk düzenlemenin Osmanlılar tarafından yapıldığını belirten Çakıroğlu, bu düzenleme ile hammalların kullandığı hayvanların bakım ve beslenmesine dikkat edilmesi, aksi halde davrananların cezalandırılmasının sağlandığını kaydetti.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kamu kurumlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldüğü çalıştayda, öncelikli olarak çevresel analiz, değişim ve trendler konusunda beyin fırtınası yapıldı. Yapılan analizler sonucunda elde edilen bulgularla hayvanların korunması için kamu ortak eylem planı hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Sahipsiz hayvanların korunması için kamu ortak eylem... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER