Sahte içki operasyonları kamerada


İzmir'de sahte rakı ölümlerinin ardından düzenlenen 2 ayrı operasyonda bin 291 şişe çeşitli markalarda sahte ve kaçak içki ile 47,5 litre sahte rakı ele geçirildi.

İzmir'in Konak ilçesinde, sahte rakı yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı dörde çıktı. 23 ve 24 Kasım 2015 tarihlerinde Haluk U., Alempenah C. ve Ömer Akgün Y., sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 15 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanlardan Özkan Y.'ninse beyin ölümü gerçekleşti.

Vakıalarla ilgili tahkikat başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte rakı sattıkları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Karabağlar ilçesi Hatay semtinde faaliyet gösteren ve sahte içki sattığı iddia edilen iki market ve bir manav mühürlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli dün akşam saatlerinde, taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Sahte rakıları imal eden Ş.S. ve bir zanlı daha aranıyor. Terzilik yapan Ş.S.'nin, şehir dışına kaçtığı belirlendi. İki zanlı için de Türkiye genelinde yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada gözaltına alınan zanlılardan, mahkemeye sevk edilen market sahibi H.B. ve eşi H.B. tutuklandı.

OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçak ve sahte içki imalatı ile ticaretinin önlenmesine yönelik operasyonları sürüyor. Depolara düzenlenen baskınlar saniye saniye kaydedildi. Buca ilçesinde bir markete düzenlenen operasyonda pet şişeler içerisinde 42,5 litre sahte rakı ile 1 şişe 1 litrelik viski, 1 şişe 70 Cl'lik rakı, 1 şişe 70 Cl'lik viski ele geçirildi. Gözaltına alınan market sahibi Z.G. (44) ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bornova ilçesi Karacaoğlan Mahallesinde bir depoya düzenlenen diğer operasyonda ise 29 şişe 70 Cl'lik Brendi, 50 şişe 70 Cl'lik Votka, 512 şişe 70 Cl'lik Rakı, 470 şişe 70 Cl'lik Cin, 24 şişe 70 Cl'lik Viski, 164 şişe 1 litrelik Tekila, 39 şişe 1 litrelik Viski, olmak üzere toplam bin 288 şişe sahte içki ile 5 litrelik bidon içerisinde açık rakı, 2 adet 30 litrelik bidon içerisinde saf alkol, 1 adet yaklaşık 70 cm uzunluğunda metal şişe kapaklama makinası ele geçirildi.

Depoyu kiralayan A.P (51) isimli şahsın bir suçtan dolayı 21 Kasım'da tutuklandığı öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sahte içki operasyonları kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER