Sahte içkileri dağıttıkları iddiasıyla iki kişi yakalandı


İzmir'in Konak ilçesinde, sahte rakı yüzünden altı kişinin hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen operasyonlarda, söz konusu içkileri dağıttığı belirlenen iki zanlı gözaltına alındı.

23 ve 24 Kasım 2015 tarihlerinde Haluk U., Alempenah C. ve Ömer Akgün Y., sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 15 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılanlardan Özkan Y., Köksal Ç. ve son olarak Birol B.'nin de hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı altıya çıktı. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte rakı sattıkları iddiasıyla altı kişiyi gözaltına aldı. Karabağlar ilçesi Hatay semtinde faaliyet gösteren ve sahte içki sattığı iddia edilen iki market ve bir manav mühürlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, geçen perşembe günü taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme suçlamasıyla adliyeye sevkedildi. Sahte rakıları imal ettiği öne sürülen Ş.S. ve "Arap" lakaplı bir zanlı daha aranıyor.

Operasyonlara devam eden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte rakı sattıkları iddiasıyla E.Ö. ve M.F.'yi de gözaltına aldı. Zanlıların, ifadelerinde sahte içkileri Ş.S.'den alıp dağıttıklarını, bunun karşılığında da para aldıklarını söylediği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sahte içkileri dağıttıkları iddiasıyla iki kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER