Sahte kimlikli çete liderine Türkiye'de oturma izni

Sırp Skaljari çete lideri Jovan Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmeden önce sahte kimlikle “İkamet İzin Belgesi” aldığı ortaya çıktı.

SHABER3.COM

İnterpol tarafından uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan dünya genelinde aranan Jovan Vukotiç, 2018 yılında Türkiye’de yakalanarak ülkesine iade edildi.

15 ay cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılan Jovan Vukotiç, 2 Ekim 2020’de bu sefer “Predrag Popovic” adına düzenlenmiş sahte pasaport ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. 

Odatv'nin haberine göre sahte pasaportla Türkiye’de yaşamaya başlayan Jovan Vukotiç, sahte pasaport ve “Predrag Popovic” adıyla İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaparak “İkamet İzin Belgesi” istedi. 

Sahte pasaportla yapılan başvuruyu kabul eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’e, “Predrag Popovic” adına “İkamet izin Belgesi” verdi.

ÖLDÜKTEN SONRA PARMAK İZİ TARAMASI YAPILDI
İlginç olan nokta, Jovan Vukotiç’in gerçek kimliği  öldürüldükten sonra tespit edildi.

8 Ekim 2022’de İstanbul Şişli’de silahlı saldırıya uğrayan Jovan Vukotiç olay yerinde hayatını kaybetti. 

Üzerinden “Predrag Popovic” adına kayıtlı pasaport çıktı. Kimlik tespiti için maktülden parmak izi alındı. “Otomatik Parmak ve Avuç İzi Teşhis Sistemi” sorgulamasında ise öldürülen kişinin gerçek kimliğinin Jovan Vukotiç olduğu anlaşıldı. 

İKAMET İZİN BELGESİ VERİLİRKEN NEDEN SORUŞTURULMADI
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye’de yaşayan bir yabancıya “İkamet İzin Belgesi” verirken güvenlik soruşturması yapıyor. 

Ancak, Türkiye’ye sahte pasaportla giren Jovan Vukotiç’in güvenlik soruşturmasından nasıl geçtiği ise bilinmiyor. Jovan Vukotiç'in sahte kimlikle nasıl “İkamet İzin Belgesi” aldığı merak konusu.


<< Önceki Haber Sahte kimlikli çete liderine Türkiye'de oturma izni Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER