"Sahte tık" fabrikası hizmetinizde

Sosyal medyada "beğeni" talepleri arttıkça yeni bir iş kolu ortaya çıkıyor. Belli ücret karşılığında kullanıcı sayısı ve beğeni yollayan şirketlerin sayısı artıyor. Çin'de "sahte tık" fabrikası diye nitelendirilen şirketlerin müşterileri arasında ünlü isimlerin olduğu belirtiliyor.

İşte sahte tık fabrikası: Beğeni sayısı anında artırılır

İnternet ve sosyal medya kullanıcı sayılarının giderek artmasıyla beğeni, takipçi sayısı, görüntülenme sayısı gibi kriterler ticari gelirlerde belirliyici olmaya başladı. 

Sosyal medyada "beğeni" talepleri arttıkça yeni bir iş kolu ortaya çıkıyor. Belli ücret karşılığında kullanıcı sayısı ve beğeni yollayan şirketlerin sayısı artıyor.

Teknoloji yazarı Jamie Bartlett otomatik sahte beğenilerin nasıl yapıldığını ortaya koyan bir görüntüyü Twitter hesabından paylaştı. 

BİNLERCE TELEFON RAFLARDA ONLİNE

Çin'de 10 bini aşkın telefonun aynı anda beğeni ve takip yaptığı "sahte tık" fabrikası, takipçi sayısını saniyeler içinde binli rakamlara çıkarabiliyor.

Tık fabrikasında tüm sosyal medya hesapları ücret karşılığında beğeniliyor ya da takip ediliyor. Bununla da kalmayan fabrika, isteğe göre mobil uygulamaları beğenerek, arama listelerinde üst sıralara çıkarıyor. 

Tık fabrikasının müşterileri arasında ünlüler de var büyük teknoloji şirketleri de. Ücretin takipçi sayısı talebine göre birkaç bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor. 
<< Önceki Haber "Sahte tık" fabrikası hizmetinizde Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER