"Sahtecilerin yüzünden bal ballıktan çıktı"


Yaklaşan kış mevsimi ve artan grip hastalıkları şifa kaynağı bala talebi arttırırken, sahte bal yüzünden asırlık şifa formülleri işe yaramaz oldu.

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan ve balcı dede olarak bilinen Yusuf Kuzu (82), sahte bal satan satıcılara karşı vatandaşların uyanık olmasını istedi.Sahtekarlar yüzünden balın ballıktan çıktığına vurgu yapan Yusuf Kuzu, "Doğal diye satılan her bala insanlarımız inanmaması gerekiyor. Ben yıllarımı arılara verdim sağlığımı da bu doğal bala borçluyum bal alırken güvendiğiniz ve bildiğiniz kişilerden bal alın." dedi.

UCUZ BAL YİYEYİM DERKEN, SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Son zamanlarda artan sahte bal yüzünden piyasada gerçek bal bulmanın zor olduğunu ifade eden bal üreticisi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar artık kime güveneceğini bilemez oldu. Piyasada satılan her bal doğal değil ki içinde ne olduğu bile belli değil. Özellikle de ellerinde gezdirerek bal satan, cami önünde elinde şişeyle bal satan, yabancı ülkelerden bal getirip satanlar var. Kim biliyor bu satılan balın bal olduğunu içinde bal mı var yoksa başka bir şey mi? Kim denetliyor bunları, fiyatı ucuz diye bu sahtekarlara kanarak sağlığınızdan olmayın. Bal alırken bildiğiniz kişi ve üreticilerden almaya çalışın. Doğal bal yiyerek sağlığa kavuşursanız ama sahte bal ile sağlığınızdan olmayın."

"ASIRLIK ŞİFA FORMÜLLERİ SAHTE BAL YÜZÜNDEN İŞE YARAMIYOR"

"Bize bal almaya gelen vatandaşlar büyüklerimizden öğrendiğimiz şifa formülleri artık işe yaramıyor." dediklerini belirten Kuzu, "Sahte ballar yüzünden işe yaramadığını söylediğimizde şaşırıyorlar. Kendilerine verdiğimiz ballardan yapınca bu sefer şifa bulduklarını aktarıyorlar. Oysaki bal bin bir çiçeğin özünden oluşuyor. Sahte balın ise içinde ne olduğu belli değil haberlerde görüyoruz içinden neler çıkıyor. Şifa bulayım derken sağlığınızdan olmayın. 82 yaşındayım sağlığımı düzenli bal ve temiz yayla havasına borçluyum. Mevsimin yağışlı gitmesi nedeniyle bu yıl bal verimi düştü ve fiyatlar arttı bu durum nedeniyle ucuz bala rağbeti arttırdı. Kestane balının kilosunu 70 liraya, çiçek balının kilosunu da 40 liradan satıyoruz. Bilmediğiniz kişilerden ve bilmediğiniz ballardan alarak sağlığınızdan olmayın." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Sahtecilerin yüzünden bal ballıktan çıktı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER