Sahur vakti 4 vakıf yöneticisi tutuklandı

Kayseri’de geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen nefret operasyonunda gözaltına alınan 4 vakıf görevlisi, sahur vaktine kadar süren mahkemede tutuklandı.

Kayseri'de nefret operasyonu: 6 gözaltı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 6 ay önce Kılıçarslan Eğitim Vakfı’nda arama yapılmış ve vakfa ait karar defteri, bilgisayar hard diski ve bazı dijital materyallerin imajları alınmıştı. İncelemenin ardından geçtiğimiz Çarşamba sabahı vakıf yöneticileri ve çalışanlarına yönelik operasyon yapıldı.

Gözaltına alınan Mehmet K., Ali A., Nurullah S. ve Necmi S. emniyetteki sorgularının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren 4 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar süren yargılama sonucu 4 vakıf yöneticisi de sahur vakti tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında gözaltı kararı olan ve evinde bulunamayan İlhan M. hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Nefret operasyonu kapsamında tutuklanan vakıf yöneticilerine, vakfın gayrimenkullerini düşük fiyatlarla kiraya vermek suretiyle vakfı zarara uğratmak, özel belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, terörizme finans desteği sağlamak ve terör örgütüne üye olmak suçlamaları yöneltilmişti.
<< Önceki Haber Sahur vakti 4 vakıf yöneticisi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER