Sahur vakti gözaltına alınmıştı

TEM’de komiser olarak görev yapan Yunus Emre Uzunoğlu, 22 Temmuz sahur operasyonunda gözaltına alındı. Düğününe bir hafta kala tutuklanan ve 3 hafta önce serbest bırakılan Uzunoğlu 2 yıl gecikmeli olarak dünya evine girdi.

Gözaltına alınan polislerden sahur duası

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yaparken 22 Temmuz sahur operasyonunda gözaltına alındıktan sonra düğününe bir hafta kala tutuklanan ve üç hafta önce serbest bırakılan Yunus Emre Uzunoğlu iki yıl gecikmeli olarak dünya evine girdi.

Cadı avı kapsamında 22 Temmuz 2014 sahur operasyonunda gözaltına alınan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Yunus Emre Uzunoğlu, nişanlısı ile Erva 17 Mayıs 2014'te resmi nikah kıymıştı. Çift 6 Ağustos'a düğün yapacaktı ancak komiser Uzunoğlu 30 Ağustos'ta tutuklandı. Düğünleri iptal edilen 2 gencin hayalleri bir anda kabusa dönüştü. Erva Uzunoğlu 2 yıl boyunca Silivri'ye gidip geldi. Geçen süreçte birbirlerine moral aşılayan çiftin hayalleri cumartesi akşamı gerçekleşti.

GÜVERCİN UÇURDULAR

Yaklaşık 2 yıl yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi'nde kaldıktan sonra 3 hafta önce serbest bırakılan Yunus Emre Uzunoğlu ve Evda Uzunoğlu çift önceki gün İzmir'de düğün yaptı. Sevenlerinin ve meslektaşlarının katılımıyla gerçekleşen düğünde çift, beyaz güvercin uçurdu. Düğünde ayrıca Silivri'den tutuklu bulunan meslektaşlarının tebrik mesajları okundu.

iSTANBUL'DAN HAKKÂRi'YE

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Yunus Emre Uzunoğlu, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından önce bir karakola amir olarak atandı, ardından 15 Mayıs'ta Hakkâri'ye tayin edildi. Çift, Hakkâri'de ev tutup düğün hazırlığı yaptı. Ancak Komiser Uzunoğlu 30 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAYATIMIZI ZEHİR ETTİLER

Yunus Emre Uzunoğlu'nun tutuklu olduğu dönemde Erva Uzunoğlu geçen süreçte zor günler yaşadıklarını ama bu durumun umutlarını hiç kırmadı- ğını belirtmişti. Uzunoğlu, “Evimizi tutmuş, eşyalarımızı almıştık.

BEKLERİM...

Düğün için gün sayarken nişanlımı tutukladılar. Hayatımızı zehir ettiler. Hiç umutsuzluğa kapılmadım. Onu sonsuza kadar beklerim, Çünkü o hukuka aykırı hiç bir iş yapmadı. Bir kızın en çok önem verdiği gün düğün günüdür, haksız yere bizim en güzel günümüzü zehir ettiler” demişti.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber Sahur vakti gözaltına alınmıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER