Sakarya'da tarihi Uzunçarşı'yı yenileme projesi ihaleye çıkıyor

Sakarya'da tarihi Uzunçarşı'yı yenileme projesi ihaleye çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Yenileme Projesi'nin 1. Etabı için 25 Kasım'da ihaleye çıkacaklarını söyledi. Toçoğlu, yaptığı açıklamada, projede artık yapım ihalesine geldiklerini ifade etti.

Şehrin marka değerini yükseltecek projede bölge esnafının mağdur edilmeyeceğini kaydeden Toçoğlu; "Bu yüzden çalışmanın her aşamasında esnaf arkadaşlarımızla birlikte olduk. Hangi sektörde olursa olsun esnaf kardeşlerimizin yararına olacak adımları atmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Gerek projelendirme gerekse kamulaştırma ve diğer süreçlerde Uzunçarşı esnafımızın mağdur olmaması için azami bir çaba ortaya koyduk" dedi.

Etaplar halinde tarihi adadaki dönüşümü hayata geçireceklerini anlatan Zeki Toçoğlu, şunları kaydetti: "1. etabın ihalesinin sonuçlanmasının ardından bir an evvel çalışmalarımızı başlatmayı hedefliyoruz. Daha sonra diğer etaplar için netice alacağız. Uzunçarşı için hayata geçireceğimiz bu dönüşüm çalışması birçok alana yaydığımız belediyecilik hizmetlerimizin adeta imzası olacak diyebilirim. Uzunçarşı'nın tarihi yapısını da koruyarak, şehrimizin katma değerini yükseltecek Türkiye'ye örnek bir dönüşümü Sakaryamızla buluşturacağız."yenileme-projesi-ihaleye-cikiyor-1930504.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya'da tarihi Uzunçarşı'yı yenileme projesi ihaleye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER