Sakarya’daki patlamada ifadeler: Denetimden bir gün önce haber geliyordu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 8 2020
Paylaş
X Post
Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin tutuklanan sorumlu müdür H.A.V., ustabaşı E.Ö., sorumlu müdür A.A. ile iş güvenliği uzmanı A.B.’nin savcılık ve hakimlik ifadeleri, alınmayan önlemleri ve ihmalin boyutunu gözler önüne serdi. Denetimden bir gün önce fabrikaya haber gittiği ortaya çıktı.
Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde, yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz’da saat 11:15’te meydana gelen ve kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda yedi kişi hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.
Fabrikanın sahiplerinden şüpheli Yaşar Coşkun ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı, baba Ali Rıza Coşkun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
‘Güvenli olmadığını biliyordum’
Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, fabrikada iş güvenliği uzmanı olarak çalışan ancak 22 Mayıs’ta görevinden istifa eden A.B. ifadesinde fabrikadaki ihmalleri tek tek anlattı.
Haftada üç gün fabrikaya giderek şirketin çalışma birimlerini denetlediğini aktaran A.B., “Olayın olduğu gün Sakarya’daydım. O bölgenin güvenli olmadığını bildiğim için fabrikaya gitmedim” dedi.
İfadesinde fabrikanın bölümlerine değinen Bozkurt şöyle konuştu: “Fabrikanın Çin mahallesi olarak adlandırılan bölümüne çok fazla gitmezdim. Bunun nedeni orada çalışan A.Ç.’nin işini çok iyi yapan bir iş güvenliği uzmanı olmasıydı. Ancak bu bölümde de diğer bölümlerde olduğu gibi aksaklıklar görüyordum. En önemli sorun ise işçilerin yanlarına çok fazla malzeme almalarıydı.”

‘Uyarımı dinlemediler’
Bu konuda sorumluları ve işçileri sürekli uyardığını iddia eden A.B. şöyle devam etti: “Bölümlerde fazladan tespit edilen malzeme için tutanak tutmadım. Ancak işçilere daha fazla üretim yapmaları için fabr
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.SER-AR anketinde siyasi deprem: Kılıçdaroğlu’lu CHP baraj altında, Özgür Özel’in muhtemel partisi ikinci sırada2.Fatih Altaylı dedesinden kalma kiliseyi devlete devretmeyi teklif etti3.AYM, AİHM'in Yalçınkaya içtihadına uydu: "Sadece ByLock kullanmak suçun ispatı olamaz"4.Washington-Tel Aviv hattında tarihi kırılma: JD Vance'ten İsrailli bakanlara "Uyanın" çağrısı5.3 Kıtadan Strazburg'a adalet köprüsü: Bisikletli aktivistler yola çıkıyor
6.Kılıçdaroğlu’ndan canlı yayında salvolar: “Ben arınmayı yapacağım diye korkuyorlar”7.Hürmüz Boğazı yeniden mi kapatıldı? İşte İran'ın cevabı8.Aile kalesi modern krizlere karşı masaya yatırılıyor: WISE 2026 çalıştayı başlıyor9.'Kılıçlı yemin' davasında komutanlar için tarihi karar: İhraçlar iptal edildi, göreve dönüş yolu açıldı10.Erdoğan, İstanbul'u CHP'den almakla tehdit etti!

HÜSEYİN ODABAŞI

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

SER-AR anketinde siyasi deprem: Kılıçdaroğlu’lu CH...

Fatih Altaylı dedesinden kalma kiliseyi devlete de...

AYM, AİHM'in Yalçınkaya içtihadına uydu: "Sadece B...

Washington-Tel Aviv hattında tarihi kırılma: JD Va...

3 Kıtadan Strazburg'a adalet köprüsü: Bisikletli a...







