Sakarya Fatih Koleji basketbol takımı Türkiye ikincisi oldu


Çanakkale'de yapılan Türkiye minik erkekler basketbol şampiyonasında Sakarya'yı temsil eden Fatih Koleji Spor Kulübü basketbol takımı oynadığı 7 maçın 6'sını kazanarak Türkiye 2. oldu.

Sakarya şampiyonu olarak gittiği Çanakkale'de final maçında Banvit Spor Kulübü ile karşılaşan Fatih Koleji Spor Kulübü basketbol takımı maçı 52-50 kaybederek Türkiye 2. oldu.

Fatih Koleji Spor Kulübü Kulüp Başkanı Eser Balaban yaptığı açıklamada, Sakarya ilinde okullar arasında basketbolun lokomotifi olmaya devam edeceklerini bu başarının tesadüf olmadığını, iyi bir antrenör ve sporcu kadrosuna sahip olduklarını aynı zaman da hiçbir zaman desteklerini kendilerinden esirgemeyen velilere teşekkür ettiğini belirtti.

Balaban, finalde karşılaştıkları Banvit Spor Kulübü'nün gücünü herkesin bildiğini de dikkat çekerek, "Banvit, Bandırma'da oluşturduğu mükemmel bir yapılanmayla Türk basketboluna yön veren bir kulüp. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin lokomotif kulüplerinden biri ve 2014-2015 sezonunda normal sezonu 46 puanla 5. sırada tamamladı. Play off çeyrek final serisinde de sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka'ya 2 – 1'lik seri ile elendi. Yani, Fatih Koleji Basketbol Takımı olarak basketbolda bir ekol olan Banvit'in altyapısına elendik. Ben öğrencilerimizi şampiyon sayıyor ve hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Sakarya Fatih Okulları idarecilerinden Mustafa Bar ise yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında sportif başarıların da çok önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Sakarya Fatih Okulları TEOG, LYS-YGS, proje, olimpiyat, sanat ve sporda bundan önce olduğu gibi bu sene de birçok başarıya imza atarak bizleri mutlu ettiler. Bu güzel başarıyı yakalayan öğrencilerimizi ve ailelerini kutlar, emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederim." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya Fatih Koleji basketbol takımı Türkiye ikincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER