Sakarya ve Kocaeli'nin içmesuyunu sağlayan Sapanca 24 saat takip ediliyor


Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya'nın tamamını ve Kocaeli'nin bir kısmının içme suyunu sağlayan Sapanca Gölü'nü 24 saat takip ettiklerini söyledi.

Keleş, şehrin dört bir yanında altyapı yatırımlarının sürdüğünü belirterek tüm ilçeleri baştan aşağı sağlam altyapı ile buluşturduklarını ifade etti. SASKİ Genel Müdürü, "Yeni dönemde planladığımız ve ihale sürecinde olan projelerimiz var. Şehrimizin altyapıda sıfır sorun hedefine ulaşması adına yatırımlarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Supervisory Control And Data Acquisition (SCDA-Uzaktan Kontrol ve Gözleme Sistemi) ile ilgili bilgi veren Rüstem Keleş anlık olarak Sapanca Gölü'nün seviyesini kontrol edebildiklerini belirtti. Sapanca Gölü'nden alınan içmesuyunun her aşaması 24 saat online olarak takip edildiğini ifade eden Rüstem Keleş, şunları kaydetti: "İlçemizdeki depoların kontrolünü sağlıyoruz. Program ile içmesuyu sisteminde bir sorun yaşandığında anında görüyor, derhal müdahale ediyoruz. SCADA programı tamamen otomatik ve şehrimizin tamamına hizmet sunacak bir şekilde çalışıyor. Bu sistemi kendi yazılım altyapımızla oluşturduk."

Şehrin tamamında şuanda 300 milyonluk yatırımlarının söz konusu olduğunu vurgulayan SASKİ Genel Müdürü, "Tüm ilçelerimizin kanalizasyon şebekelerini yeniliyor, atık su arıtma tesisleri inşa ederek kalıcı çözümler geliştiriyoruz. İçmesuyu kaynağımız olan Sapanca Gölü'ne alternatif kaynaklar inşa ediyoruz. Akçay Barajı'nda çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizin tamamlanmasıyla 16 ilçemizi temiz, bol ve sağlıklı içmesuyu ile buluşturmaya devam edeceğiz. İnşallah yeni dönemde de yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya ve Kocaeli'nin içmesuyunu sağlayan Sapanca 24... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER