Saldırganın fotoğrafını çeken gizli el

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 18 2022
İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya dair şüphelere her geçen gün yenileri ekleniyor

Saldırganın fotoğrafını çeken gizemli el
Haber Analiz

İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya dair şüphelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Bombayı bankın altına yerleştiren kadın eylemci Ahlam Albashir’in aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı. Ancak saldırıyı kimin hangi amaçla gerçekleştirdiğine dair soru işaretleri hala giderilemedi.

Ahlam Albashir’i Türkiye’ye kim getirdi? Ne kadar süredir Türkiye’de bulunuyordu? Türkiye’de onu hangi örgüt himaye etti? İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kim planladı? Ahlam Albashir’e saldırı talimatını kim verdi? Bomba zaman ayarlı mıydı, yoksa Albashir’in çantayı bıraktıktan sonra uzaktan kumanda ile mi patlatıldı?

Sorular uzayıp gidiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırı gerçekleştirilirken Suriye’deydi. Olaydan hemen sonra İstiklal Caddesi’ne gidip, saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttu. Hatta aynı şekilde karşılık vereceklerini belirtti.


ABD Başkanı Joe Biden ile Endonezya’da düzenlenen G-20 toplantısında görüşen Erdoğan ise Soylu’yu tekzip eden açıklamalar yaptı. Taziye için Biden’a teşekkür etti.

Gazeteci Cevheri Güven, saldırıya dair son videosunda çok önemli bilgiler aktardı ve tespitlerde bulundu. İstanbul polisinin  Ahlam Albashir’i saldırıdan 1 saat sonra Küçükçekmece’de gittiği evde eliyle koymuş gibi yakalaması, Albashir’in çizdiği profil, Abdülkadir Selvi’nin Albashir’e saldırı talimatını veren kişi olarak lanse ettiği Ammar Jarkas’ın MÜSİAD bağlantılı ve Özgür Suriye Ordusu mensubu olması ve benzeri hususlara işaret eden Güven, son zamanlarda Erdoğan’ın Suriyeli muhaliflere yönelik politikalarına dikkat çekti. Güven, Ahlam Albashir

Bu haberler de ilginizi çekebilir