Saldırıyı IŞİD üstlendi

Diyarbakır’da meydana gelen ve 2’si polis 9 kişinin şehit olduğu 100'den fazla insanın yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi. Valilik, saldırıyı PKK'nın düzenlediğini iddia etmişti...

Diyarbakır'da 8 polis ve sivilin şehit olduğu saldırıyla ilgili dehşet görüntüleri

Diyarbakır'daki saldırı IŞİD üstlendi

IŞİD’in ‘haber ajansı’ Amaq’ta yer alan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında düzenlenen bombalı araçlı saldırıyı terör örgütünün gerçekleştirdiği belirtildi. ?Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, 9 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı PKK’nın üstlendiği ifade edilmişti.



Diyarbakır’daki patlamayla ilgili detaylar şöyleydi:


Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’daki patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. 

Bozdağ, “Diyarbakır’da bombalı aracın patlaması sonucu çok sayıda sivil yaralandı, sivil ve polis şehitlerimiz var” dedi.

Ancak acı haberi Başbakan Binali Yıldırım verdi. 

Yıldırım, Diyarbakır'daki hain saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İki polis bir teknisyen beş sivil olmak üzere sekiz şehidimiz var" dedi.

Ancak bir kaç saat sonra Diyarbakır'dan bir şehit haberi daha geldi. Şehit sayısı böylece 9'a yükseldi.

Olay, Diyarbakır’ın merkez dört ilçesinden biri olan Bağlar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından Emek Caddesi’nde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Şiddetli patlamanın yaşandığı bölgede bombalı saldırının ardından teröristler tarafından emniyet binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 6-7 dakika süren çatışma teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi. Çatışmanın ardından şiddetli patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.


<< Önceki Haber Saldırıyı IŞİD üstlendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER