Salih Dursun'dan kırmızı kart yorumu: Anlık bir reaksiyondu


Galatasaray ile oynadıkları Süper Lig'in 22. hafta maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartla gündeme oturan Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareketin bir milat olması temennisinde bulundu. O hareketinin 'anlık bir reaksiyon' olduğunu söyleyen Salih, "Tek isteğimiz var; futbol adil yönetilsin. Gerisini bir hallederiz." dedi.

Başarılı futbolcu, Trabzonspor Dergisi'nden Nuri Bekar'a verdiği röportajda, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kesinlikle planlayarak yaptığım bir hareket değildi. Anlık bir reaksiyondu. Bu hareketimin böylesi bir gündem yaratacağını hiç düşünmedim. Sonrasında domino etkisi yaptı. Başkanımız da 'Bu düzen değişecek' dedi." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Evet bu düzen değişmeli, futbol adil yönetilmeli. Bazı eleştiriler de aldım, 'Futbolcunun hakeme böyle yapmaması lazım' şeklinde. Haklı olabilirler. Bir şey söylemiyorum. Sonuçta biz futbolumuzla gündeme gelmeliyiz. Ama bir emek veriyorsunuz, sonra hatalı ya da kasıtlı kararlarla o emeğiniz yok sayılıyor. Ben kimseye saygısızlık yapmak istemedim. Sadece herkesin işini doğru, adil ve hakkaniyetli şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Diğer türlü iş farklı yönlere kayıyor. Biz futbolcuların işi saha içidir. Saha dışıyla çok ilgili değiliz. Başkanımız ve yönetimimiz zaten gereken mücadeleyi veriyor. Salih Dursun olarak ben ve arkadaşlarım Trabzonspor'u daha iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz. Buna herkes emin olsun."

Gazozuna bile oynasalar kaybetmeyi sevmediğinin altını çizen Salih, sahadaki mücadeleci tavrı ve agresifliğiyle ilgili olarak ise "Öyle olmak ve hakkını vermek gerekiyor diye düşünüyorum. Hangi takımda oynarsan oyna oraya bir bağın olması gerekiyor ki başarılı olabilesin. Ben küçüklüğümden bu yana gazozuna bile maç oynasak kaybetmeyi değil kazanmayı seviyorum. Belki de benim sahadaki duruşum budur." diye konuştu.

"BİR KIVILCIM YETECEK"

Takım olarak içinde bulundukları durumdan çıkmaları için ufak bir kıvılcımın yeteceğine inanan Salih Dursun, "Sahada hocamızın verdiği görevleri layıkıyla yerine getirerek ve birbirimizle yardımlaşarak aşabiliriz. Ne kadar iyi bir takım olursan ol önce bir bütün olmak gerekir. Birlikteliği sağlayamazsan bir maç kazanırsın ama ondan sonrası gelmez. Bizim de ihtiyacımız olan tek şey aile olabilmek. Tüm arkadaşlarımın bunun için büyük bir çabası var. Biz bu ortamı tam anlamıyla oturtabilirsek o zaman bu sıkıntılardan rahatlıkla çıkarız. Rahat rahat dışarıda gezebiliriz. Çok basit olan şeyleri bazen biz gözümüzde büyütüyoruz. Oysa o kadar kolay ki birlik ve beraberlik sağlayıp buna inanmak. Şuan sıralamada geride olsak bile çok fazla bir puan farkımız yok. Ufak bir kıvılcım bize iyi gelecektir. Önemli olan saha içinde büyük savaşmaktır." ifadelerini kullandı.

En kötü ihtimalle ligi 6. sırada bitirmeleri gerektiğini söyleyen başarılı futbolcu, "Sezon sonu başımızı yastığımıza koyduğumuzda o kadar sıkıntı yaşadık ama buna rağmen 6. bitirdik diyebilelim ki bir daha ki sezona mutlu ve keyifli başlayalım." dedi.

"TRABZON'DA KALMAK İSTİYORUM"

Galatasaray'dan kiralanan ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Salih Dursun, Trabzonspor'da kalmak estiğini belirtti. Salih, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ben burada kalmak istiyorum ama sezon sonu ne olur bilemiyorum. Sonuçta Trabzonspor büyük bir kulüp ve seneye şampiyonluğa oynayacak. Dediğim gibi gönlüm kalmaktan yana ama futbol bu, ne olur ne olmaz diye de bir açık kapı bırakıyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Salih Dursun'dan kırmızı kart yorumu: Anlık bir reaksiyondu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER