Salih Dursun'un kartı futbol tarihine bir ilk olarak geçti


Süper Lig'de dün akşam oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçına damgasını vuran bordo mavili futbolcu Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart sosyal medyanın da en çok konuşulan olayı oldu.

Trabzonsporlu oyuncu Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartın ardından, bunun bir örneği var mı? sorusu da gündeme geldi. Geriye dönük benzer olaylar araştırıldığında ise Salih Dursun olayının bir örneğinin olmadığı görülüyor. İlginç olaylar içinde hakemlerin sarı gösteren oyuncuya sarı kartını, kırmızı gösterene de kırmızı kartını gösterdiği kayıtlarda yer alıyor. Güney Amerika ülkesi Arjantin'de ise kırmızı kart gören oyuncu hakemi kurşun yağmuruna tutmuştu.

Salih Dursun, Galatasaray maçında Özer Hurmacı, Aykut Demir ve son olarak da Cavanda'ya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel'in elinden kırmızı kartı alarak hakeme gösterdi ve eliyle de 'dışarı çık' diye işaret etti. Hakem de kırmızı kartı alarak Salih Dursun'u oyundan attı.

Salih Dursun ve Deniz Ateş Bitnel arasında yaşanan olay, akıllara İngilizlerin haşeri futbolcusu Paul Gascoigne'in 21 yıl önce yaptığı benzer hareketi getirdi. 1995-96 sezonunda İskoçya Premier Lig'de oynanan bir maçta hakeme sarı kart gösteren İngiliz futbolcu Gascoigne'i hatırlattı.

Rangers, şampiyonluk kupasını kaldırdığı 1995-96 sezonunda, 30 Aralık 1995 günü Ibrox Stadı'nda Hibernian'ı ağırladı. Ev sahibi ekibin 7-0 gibi farklı bir galibiyetle sahadan ayrıldığı maçta, Gascoigne yaptığı hareketle skorun önüne geçmişti. Karşılaşmada takımı adına skor da üreten İngiliz futbolcu, hakemin düşürdüğü sarı kartı geri verirken hakem Dougie Smith'e esprili bir şekilde kart gösterince hakem Smith de Gascoigne'i sarı kartla cezalandırmıştı.

ARJANTİN'DE KIRMIZI KARTA KURŞUN YAĞMIŞTI

Bu arada benzer bir olay ise Güney Amerika ülkelerinden Arjantin'de yaşandı. Oynanan maçta kırmızı kart gören futbolcu, sinirlerine hakim olamamış ve hakeme kurşun yağdırmıştı.

Arjantin'in Cordoba kentinde oynanan bir maçta kırmızı kart gören futbolcu, soyunma odasında bulundurduğu silahla sahaya geri dönerek hakeme kurşun yağdırdı. 16 Şubat 2016'da yaşanan olayda üç kurşun isabet eden 48 yaşındaki hakem hayatını kaybetmişti.

Real Madrid'in genç oyuncusu James Rodriguez de hakeme kırmızı kart göstermişti. İspanya Ligi'nin 17. haftasında Real Madrid ile Valencia arasında Ocak 2015'te oynanan maçta James Rodriguez, hakemin cebinden düşen kırmızı kartını alarak maçı yöneten hakeme gösterdi. Hakem ise bunu bir espri olarak gördü, kartını alıp cebine koydu ve oyuncuya ise kart göstermedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Salih Dursun'un kartı futbol tarihine bir ilk olarak geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER