Samandağ'da tamamlanan tesislerin açılışı yapıldı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 22 2015
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tesislerin açılışı yapılırken, inşaatına başlanan yatırımların da temeli atıldı.
Samandağ'da tamamlanan tesislerin açılışı yapıldı
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tesislerin açılışı yapılırken, inşaatına başlanan yatırımların da temeli atıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) tarafından 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği' kapsamında başlatılan Samandağ-Tekebaşı İçme Suyu İnşaatı, Samandağ Belediyesi'nin başlattığı HATSU Etüt Daire Başkanlığı'nın tamamladığı Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi ve Tekebaşı Mahallesi Çok Amaçlı Salonu'nun açılışı gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuş Alanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerini kapsayan içme suyu inşaatı ve ayrıca maliyeti 11 milyon 840 bin TL Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki gün önce Antakya Küçük Sanayi Sitesi ve Maşuklu ile Küçük Dalyan mahallelerini bağlayacak ve 5 milyon TL maliyeti olan köprünün ve İskenderun'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Köprülü Kavşak Projesi'nin temelini attıklarını hatırlatan Başkan Savaş, "Yayladağı'nda sulama göleti temeli attık. Tekebaşı'nda 14 kilometre ve maliyeti 10 milyon TL'ye yakın içme suyu şebekesi ve arıtma tesisinin açılışını yaptık." dedi.

Başkan Savaş, Küçükdalyan'da satın aldıkları 107 dönümlük araziye bir arıtma tesisinin daha yapılacağını müjdeleyerek, Turunçlu mahallesindeki arıtma tesisinin kapasitesinin modernize ederek arttırılacağını vurguladı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de yer tesliminin yapıldığı andan itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin burayı devraldığını ve çok kısa bir sürede arıtma tesisinin tamamlandığını belirtti.

Arıtma tesisinin Samandağ'ın kangrenleşen sorununu çözeceğine dikkat çeken Nehir, 40 binin üzerinde bir nüfusun yaşadığı bir ilçede bütün atık suların olduğu gibi dinlendirilmeden ve arıtılmadan denize aktığını hatırlattı. Nehir, "Bu tesisin Samandağ için bir şans olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir'in bu çabası ve hız

Bu haberler de ilginizi çekebilir