'Samanyolu Haber'e cezayı' savunmak için öyle ifadeler kullandı ki

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kendini savunmakta zorlanıyor.

'Samanyolu Haber'e cezayı' savunmak için öyle ifadeler kullandı ki

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nin gönderdiği yazı üzerine Samanyolu Haber'e kanalı kapatmaya kadar gidecek maddeden müeyyide uygulayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kendini savunmakta zorlanıyor.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, basın hürriyetine darbe anlamındaki karar için “Bir televizyon ekranında ülkenin bölünmesi tartışılabilir mi? Samanyolu yayıncılık mı yapıyor?” diyerek haddi aştı. Samanyolu Haber'in Derin Bakış programına 21 Mart 2015 tarihinde yazarlar İbrahim Güçlü, Gültekin Avcı ile BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır katılmıştı. RTÜK programda “Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olamaz.” şeklindeki yayın ilkesinin ihlal edildiğini öne sürmüştü. Aynı ihlalin bir yıl içinde tekrarı halinde 10 güne kadar yayın durdurma, ikinci tekrarında ise yayın lisansının iptaline karar veriliyor.

RTÜK Başkanı Dursun, “Savcılık bir yayından dolayı ‘böyle bir yayın yapılmış, bu yayını değerlendirin' şeklinde şikayet dilekçesi göndermiş. Biz de o çerçevede olaya müdahil olduk.” ifadelerini kullandı. RTÜK Başkanı, “Valilikten geldikten sonra mı RTÜK yayının bölücü olduğuna karar verdi?” şeklindeki soru karşısında ise “Samanyolu'ndaki değerli dostlara söyleyin, yayıncılık yapacaklarsa yayıncılık yapsınlar. Kendilerine zarar veriyorlar.” demekle yetindi.
<< Önceki Haber 'Samanyolu Haber'e cezayı' savunmak için öyle ifadeler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER