Samanyolu Kolej'ine yazar akını

Samanyolu Kolej'ine yazar akını

Samanyolu-Yağmur Hikâye ve Roman Günleri'nin dördüncüsü Samanyolu Koleji merkez kampüsünde gerçekleşti. Samanyolu Liseleri ve Yağmur Dergisi'nin işbirliği ile yapılan etkinlik dört yıldır olduğu gibi genç yazar ve okurları usta kalemlerle buluşturdu.

Etkinliklerin bu yılki etabında 13 yazar, öğrencilerle buluştu. Bekir Biçer, Cenk Enes Özer, Hüdayi Can, Murat Kaya, Musa Güner, Osman Alagöz, Said Türkoğlu, Turgay Yalanız, Turgut Aksoy, Yavuz Ulutürk, Yılmaz Yılmaz, Yusuf Ünal ve Zekeriyya Kantaş gibi usta yazarlar katıldı. Yazarlar öğrenciler arasında yapılan hikâye yarışması programının yazılarını yaklaşık bir ay öncesinden değerlendirmeye başladı. Yarışmaya katılan hikâyelerin genç yazarları, metinleri değerlendiren romancı ve hikâyecilerle tanışma fırsatı buldu. Ustalarından yazının incelikleri üzerine tavsiyeler alan gençler yarışmadaki metinlerinden oluşan ortak kitap sürprizi ile heyecanlandılar. 127 hikâye içinden dereceye girenler hatıra bir kitapta toplanarak öğrencilere hediye edildi. Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencilerinin düzenlediği Hikâye ve Roman Günleri'ne katılan konuk yazarlar 13 sınıfta 26 farklı söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşilerde, isteyen öğrenciler, eserlerini okudukları yazarlara çeşitli sorular sorma imkânı da buldular. Konuk yazarlarla mülakat yapan öğrenciler kantinde hazırlanan özel mekânları kullandı. Burada yazarların kitapları da okurlarına tanıtıldı.

"OTUZ İKİ YIL SONRAKİ MUTLULUK HEYECANLANDIRDI"

Programın son etkinliğinde dereye giren ilk 20 öğrenci plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Konuk yazarlara da bazı mütevazı hediyeler takdim edildi. Bu son oturumda en dikkat çeken olay Samanyolu Liselerinin 32 yıl önceki inşaatında kalıp çivisi düzelterek çalışan Mustafa Amca ve Hasan Dede'nin de birer duygulu konuşma yapmaları idi. Salonu dolduran genç yürekler ve konuk sanatçılar bu iki ihtiyar delikanlıyı dakikalarca ayakta alkışladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Samanyolu Kolej'ine yazar akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER