Ödüllü koleje polis baskını

Son günlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen okul ve dershane baskınlarına bir yenisi de Ankara'da eklendi. Türkiye'nin en çok madalya kazanan okullarından biri olan Ankara'daki Samanyolu Eğitim Kurumları'na 8 ayrı devlet kurumu görevlilerinin katılımıyla polis eşliğinde baskın yapıldı.

Ödüllü koleje polis baskını

Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığının da bulunduğu 8 devlet kurumundan müfettişler, polis eşliğinde okulları denetime geldi. Samanyolu Eğitim Kurumları'na bağlı 10 okula gelen müfettişlerin bir kısmı denetimlerini gerçekleştirirken, bazı okullarda ise görevlendirme yazıları olmadığı için denetim yapamadan ayrılmak zorunda kaldı.

'ÖZEL GÖREVLENDİRME YAZISI' OLMADAN HUKUKSUZ BASKIN

Ekipler yemekhaneden, okullarda sınıflara varana kadar birçok yerde inceleme yaptı. Nurettin Topçu Samanyolu Koleji'nde de tabelalar, merdivenler ve çay ocakları denetime tabi tutuldu. Bununla birlikte denetime gelen 10 ekibin de ellerinde bu okullara 'özel görevlendirme yazısı' olmadığı ortaya çıktı. Okulların avukatları, denetlemelerle ilgili müfettişlerden bir görevlendirme yazısı istedi. Bazı okullarda müfettişler, sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilen sözlü talimatla inceleme yaptıklarını iletti.

Serhat Mahallesi'ndeki Samanyolu Özel Fen Lisesi'nde bir süre görevlendirme yazısı beklendi. Okul avukatı Adnan Şeker, görevlendirme yazısı olmadan denetim yapmaları halinde müfettişler hakkında tutanak tutup şikayetçi olacaklarını iletti.

İZİN BELGELERİ ARASINDAKİ DİKKAT ÇEKEN BELGELER

Öte yandan avukatlara sunulan izin belgeleri arasındaki bazı belgeler dikkat çekti. Bir belgede, Ankara Vali Vekili Nihat Nalbant tarafından Ankara'daki tüm özel eğitim kurumlarını kapsayan, 2015-2016 eğitim yılı sonuna kadar denetlenmesine yönelik izni verildiği belirtiliyor. Yazılı izne göre denetim için bir şikayetin gerekçe gösterilmesi yeterli olacak.

Başka bir belgede ise 'özel eğitim kurumlarının gerekli izni almadığı ve alınan bazı ruhsatların da çalışma konusu dışında kullanıldığı' şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı'na şikâyette bulunulduğu yer alıyor. Söz konusu şikayetin incelenmek üzerine il milli eğitim müdürlüğü ve valiliğe gönderildiği öğrenildi. Valilikte toplanan komisyon tarafından Samanyolu Kolejleri'nde inceleme yapılması yönünde talimat verildiği, Ankara Vali vekili Nihat Nalbant ve vali yardımcısı Ayhan Çiftarslan'ın 19 Ağustos tarihindeki onayıyla 8 kuruma müfettiş görevlendirmesi yazısı gönderildiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLARI VE BAKANLARIN ÖVDÜĞÜ OKULLAR

Eğitim kurumlarında sabah erken saatlerden itibaren sözlü talimatla denetlemeler yapıldı. Denetlemeler sonucunda hiçbir soruna rastlanmadığı belirtildi.

Uluslararası olimpiyatlarda 174 ulusal bilim olimpiyatlarda 409 madalya olmak üzere toplamda 583 madalya ile Türkiye'nin en çok madalya kazanan okulu olan ve kırılması güç bir rekoru elinde tutan Samanyolu Eğitim Kurumları, en son TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 4 altın, 9 gümüş, 11 bronz madalya aldı. Son Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 500'de 205 derece çıkardı. Aynı şekilde TEOG sınavlarında 4 Türkiye birinciliğielde etti.

Şampiyonluklarıyla tanınan Samanyolu Fen Lisesi'ni merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Milli Eğitim Bakanları Hüseyin Çelik, Ömer Dinçer ve Nimet Çubukçu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ziyaret etmişti. Okulun duvarlarında da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Samanyolu Koleji öğrencilerini Çankaya Köşkü'nde kabulüne dair fotoğraflar bulunuyor.


<< Önceki Haber Ödüllü koleje polis baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER