Samanyolu elektrikli araba üretti

Ankara Özel Samanyolu Anadolu Lisesi’nden 15 öğrenci ve 5 öğretmenin bir araya gelerek başlattığı elektrikli araba projesi başarılı bir şekilde tamamlandı. BisVolt 126SE elektrikli araba projesinin ismine yakın zamanda vefat eden Samanyolu Lisesi mezun öğrencilerinden Cihan Uysal’ın ismi de eklenerek aracın isminin BisVolt Cihan 126SE olmasına karar verildi.

Samanyolu Lisesi öğrencileri elektrikli araba üretti

Yaklaşık 5 ay boyunca boş zamanlarını değerlendirerek çalışan öğrenci ve öğretmenler satın aldıkları Fiat Bis 126 marka aracı hem elektrikli arabaya dönüştürdüler hem de baştan aşağı yenilediler. 

Sıfır Emisyon sloganıyla yola çıkan ekip benzin motorunu çıkararak, yerine daha güçlü ve daha ekonomik bir elektrik motoru yerleştirdi. 

Daha önce benzerleri yapılan projeyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, bu projenin lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş ve aracın neredeyse bütün işlemlerinin proje ekibi tarafından tamamlanmış olması. 

1991 model olan Bisvolt Cihan126SE, tamamen proje ekibi tarafından üretilen fiberglas ön konsolu, 

metalik bronz boyası, el yapımı iç döşemesi, tamamı ekonomik LED aydınlatmaları, 80 kilometrelik şarj menzili, kilometrede yaklaşık 

3 Kuruş elektrik tüketen çevreci motoru ve hız sabitleyici gibi ekstra özellikleriyle öne çıkıyor. 

18 Mayıs’ta açılış ve tanıtımı yapılan BisVolt 126SE elektrikli araba projesinin ismine yakın zamanda vefat eden Samanyolu Lisesi mezun öğrencilerinden Cihan Uysal’ın ismi de eklenerek aracın isminin BisVolt Cihan 126SE olmasına karar verildi.


<< Önceki Haber Samanyolu elektrikli araba üretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER