Şamil Tayyar da kitaptaki o iddiayı yalanladı!

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Basın Başdanışmanlığı’nı yapan Ahmet Sever’in yazdığı kitabı sert sözlerle eleştirdi.

Şamil Tayyar da kitaptaki o iddiayı yalanladı!

AKP'li Tayyar, Sever'in yazdığı kitap ile ilgili 'Yönlendirici bir kitap gibi gedi bana. Mesela Ruşen Çakır ve Ergenekon süreciyle ilgili iddiaları tamamen hikaye. Ruşen Çakır gözaltı listesinde yoktu. Zekeriye Öz'ün görev yerinin değiştirilmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakası yoktu.' diye konuştu.
25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da kayıt yaptırdı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Şamil Tayyar, AK parti'nin aldığı karar doğrultusunda koalisyon seçeneklerini sonuna kadar deneme niyetinde olduğunu söyledi. "Kişisel kanaatim, hiç fazla vakit kaybetmeden seçime gitmek. Milletin bizi uyardığını ama bunda dozun kaçtığını düşünüyorum" diyen Tayyar, "Kendisi de bundan dolayı pişmanlık duyuyor. Pişmanlığını telafi edebileceği bir seçimde bize daha güçlü desteği verecektir. Kısa sürede yapılacak bir tekrar seçimle, yüzde 50 civarında oyla yeniden iktidara geleceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in kitabıyla ilgili bir soru üzerine ise Tayyar şöyle konuştu: "Doğru olan kısımları olabilir ama önemli bir kısmının yanlış olduğunu düşünüyorum. Yönlendirici bir kitap gibi geldi bana. Mesela Ruşen Çakır ile, Ergenekon süreciyle ilgili iddiaları tamamen hikaye. Ruşen Çakır gözaltı listesinde yoktu. Zekeriye Öz'ün görev yerinin değiştirilmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakası yoktu. Sayın Gül ile kısımları bilemem, onunla ilgili cevap verecek olan sayın Gül'dür. Kamuoyunun sayın Gül'den bir cevap beklediğini düşünüyorum. Özü itibariyle Ahmet Sever'in yazdığı kitabı iyi niyetli bir çalışma olarak görmüyorum. Daha önce bir gazeteciye demeç vermişti. Mevcut Cumhurbaşkanımız ile eski Cumhurbaşkanımız arasında bir gönül kırgınlığına yol açmıştı. Şimdi mevcut kitabıyla da partimize bir el bombasını atmak istediğini görüyoruz. O kitapla ve Fehmi Koru'nun makaleleriyle hangi mesajların verilmek istendiğini biliyoruz ama biz o mesajlarla değil milletin mesajıyla ilgileniyoruz. Bizi çok da fazla ilgilendirmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın sonuna kadar, dimdik arkasındayız. Bu kitapla niyet, AK Parti'nin arasına nifak sokmak, sayın cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmaya çalışmak, genel başkanımızın koltuğunu tartışmaya açmak. Bu niyet partimiz tarafından çok iyi okundu."

AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın ise Erdoğan ile Gül arasında bir gerginliğe hiçbir zaman şahit olmadığını söyledi. Aydın, kitabı okumadığını, bir yorum yapamayacağını belirtti.
<< Önceki Haber Şamil Tayyar da kitaptaki o iddiayı yalanladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER