Şampiyon güreşçi ilgisizlikten dertli

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 15 2015
Paylaş
X Post
Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Oyunları'nda grekoromen stilde altın madalyaya ulaşan Rıza Kayaalp, takım arkadaşları ile İstanbul'a döndü. Grekoromen güreş takımı ile Atatürk Havalimanı'na gelen Kayaalp, Azerbaycan ve İran'da gördükleri ilgiyi Türkiye'de göremediklerini söyledi.
Şampiyon güreşçi ilgisizlikten dertli
Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Oyunları'nda grekoromen stilde altın madalyaya ulaşan Rıza Kayaalp, takım arkadaşları ile İstanbul'a döndü. Grekoromen güreş takımı ile Atatürk Havalimanı'na gelen Kayaalp, Azerbaycan ve İran'da gördükleri ilgiyi Türkiye'de göremediklerini söyledi.

Azerbaycan'da düzenlenen 2015 Avrupa Oyunlarına 190 sporcu ile katılan Türk milli takımı yurda dönmeye başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ilk kafile grekoromen güreş takımı oldu. Şampiyonada Azeybaycanlı rakibini yenerek altın madalyaya ulaşan Rıza Kayaalp, takım arkadaşları ile birlikte kameralar karşısında poz verdi.

Hedefinin şampiyon olmak olduğunu belirten Kayaalp, "Bizim için Avrupa oyunları, Avrupa Şampiyonası düzeyindeydi." ifadesini kullandı. Avrupa Şampiyonasında 5 senedir final yaptığını belirten Rıza Kayaalp, "Unvan bendeydi. Bunu korumam gerekiyordu. Bunun için de elimden gelen bütün gayreti göstererek çalışmalarıma da dikkat ettim. İstikrarlı bir şekilde antrenmanlarımı yaptım ve iyi bir şekilde hazırlanarak Avrupa Oyunlarına gittim. Ve tekrardan benden bekleneni yaparak altın madalyaya, savaşarak, alın terimizi dökerek ve milletimizin dualarıyla altın madalyanın sahibi oldum." dedi.

Finalde biraz zorlandığını belirten Kayaalp, "Beklemiyordum ben de. Çok rahat yani yenebileceğimi sanıyordum ama demek ki her maça ayrı bir önem göstermek gerekiyor. Biraz yerde zorlandım. O, benim kollarımda biraz yorgunluk oluşturdu. Ondan dolayı maçın son dakikasına kadar bir heyecan yaşandı. Ama önemli olan tabii sonuçtu. Biraz da insanları heyecanlandırıp zafere ulaştırmak da ayrı bir zevk." diye konuştu.

Azerbaycan ve İran'da insanların büyük ilgisini gördüklerini ve kendilerini evlerinde hissettiklerini belirten Kayaalp, "Sonuna kadar bizi destekliyorlar. İnanılmaz destekliyorlar yani. Ne diyeyim yani Türkiye'de biz o desteği göremiyoruz. Kendi ailelerimizin harincinde seyirci olmadığı için. Onların gösterdiği ilgi ve alakayı kendi ülkemizde göremiyoruz. Ama orada sonuçta bizi seviyor. İki m