Şampiyon okula polis baskını

Şampiyon okula polis baskını

Fatih Koleji'nin Küçükçekmece Atakent'teki şubesine sabah saatlerinde polis eşliğinde denetim memurları geldi. Türkiye'de ve uluslararası bilim olimpiyatlarında pek çok madalyası bulunan okula gelen memurlar kurum avukatlarının talep ettiği izin belgelerini göstermek istemedi. Okula gelen polislerin dünkü tepkilerden sonra yeleksiz gelmesi ve kameralardan kaçmaları dikkat çekti. Okul yetkilileri denetim evraklarında okulun isminin geçmediğini ve denetimin hukuksuz olduğunu belirtti. Kurum Avukatı Emrah Bayram da, "Aynı müfettişler 3 ay önce tekrar denetimlere geldi. Ne yaparlarsa yapsınlar Fatih Kolej velileri de müsterih olsun bu okullarda kanunun nizamın ve çıkardıkları yönergelerin altında hiçbir şey bulamazlar. Bu okullar Avrupa standartlarında eğitim yapan kurumlar." dedi.

Polis eşliğinde Fatih Koleji'nin Küçükçekmece Atakent'teki Şubesine gelen gıda, tarım, SGK, maliye ve belediye ekipleri okul görevlileri tarafından karşılandı. Denetim memurları genel bir belge ile denetim yapmak isteyince avukatlar karşı çıktı. Denetime ilişkin izin belgelerini bir türlü göstermek istemeyen görevliler ile avukatlar arasında bir süre tartışma yaşandı.

Okulun avukatı Emrah Bayram, "Bu okullar 2 yıldır sürekli denetleniyor. Milli Eğitim müfettişleri geliyorlar. Biz diyoruz ki 'bu okullar Nisan-Mayıs ayında denetlendi. Biz bu müfettiş raporlarının neticelerini istiyoruz' diyoruz. Onları vermekten dahi imtina ediyorlar. Nisan ayında gelmişler denetim yapmışlar o denetimin belgeleri onlarda ama yine o denetim belgelerini bizden istiyorlar. Ya zaten siz denetim yapıyorsunuz bu defterler sizde. Aynı belgeleri tekrar istiyorlar. Yani burada iş tabela ölçmek değil. Burada pırıl pırıl nesiller yetişiyor. Keşke buradaki müfettişler içler acısı milli eğitim okullarını görseler. Ne yaparlarsa yapsınlar Fatih Kolej velileri de müsterih olsun bu okullarda kanunun nizamın ve çıkardıkları yönergelerin altında hiçbir şey bulamazlar. Bu okullar Avrupa standartlarında eğitim yapan kurumlar." açıklamasını yaptı.

"Türkiye'de acılı günler yaşadığımız bu günlerde bir çok ilde yaşanan ironiyi burada yaşıyoruz." diyen Bayram şöyle devam etti: "Hangi kurumdan talimat aldıkları belli olmayan, niçin buraya geldiklerini bilmeyen arakadaşlar geldiler ve denetim yapmak istediklerini söylediler. Ne bir görevlendirme yazıları var, hangi yetkiyle neyi kontrol edeceklerini dahi bilmeden, her haliyle siyasi saiklerle yapıldığı belli. Türkiye'nin en iyi eğitim kurumlardan bir tanesine denetime geldiler. Denetim işlemlerini yapmaya çalışırken birçok hukuksuzlukları yaşamaya devam ettik. Çünkü hangi kurumun talimatıyla iş yaptıklarını kendileri dahi bilmiyorlar. Yaptıkları denetimin içinde nasıl hatalar barındırdığını kendileri de biliyorlar. Sadece bu kayıt döneminde velileri taciz etmeye, insanları huzursuz etmeye yönelik idari işlemler yapılıyor. Bir Fatih koleji velisi olarakta söyleyeyim hiç bir hukuka aykırılık olmadığını standartların üzerinde bir eğitim kurumu olduğuna bizler şahidiz. Ne kadar denetim yaparlarsa yapsınlar hiç bir kanuna nizama aykırı bir durum yok. Bu okullar bu ülkede Fatihler yetiştirmek için kurulmuşlar. İyi insan yetiştirmeye devam edecekler."

Okulun velilerinden Levent Arda ise, "Biz öğrenci velisi olarak gerçekten de huzursuzuz. Okul başlamadan önce öğrencilerimizin oryantasyon programları var. Burada denetimleri görmeleri onları öğrencilerimizin huzursuz ediyor ve eğitimlerine olumsuz etkiliyor. Yani bir hukuk zemini içerisinde yapılmadığını fark ediyoruz. Özellikle bizim yavrularımızın bulunduğu okullara yapılması bizi ayrıca üzüyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Şampiyon okula polis baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER