Şampiyonaya hızlı başlayan grekoromenin ümitleri 4'te 4 yaptı


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde grekoromen stil müsabakalarıyla başladı.

Bulstrad Arena'da yapılan şampiyonada bugün mindere çıkan dört Türk güreşçi de ilk maçlarını kazanarak bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.

59 kiloda mücadele eden Şerif Yakup Kılıç, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı Alexandrau Biciu'yu çok rahat bir mücadeleden sonra 8-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Kılıç'ın ikinci turdaki rakibi Belarus Yahor Beliak oldu.

71 kiloda mücadele eden Yunus Emre Başar da ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı Georgeu Cojacari ile karşılaştı. Rakibi karşısında rahat bir mücadele sergileyen Başar, ilk yarısını 4-0 önde kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında kendini fazla yormadan minderden 6-0 galip ayrıldı. Başar, ikinci turda Belarus Ruslan Ahamalyieu ile mücadele edecek.

80 kiloda mindere çıkan Burhan Akbudak şampiyonaya hızlı bir giriş yaptı. İlk turda Azeri Eltan Vazirzade ile mücadele eden Akbudak, rakibi karşısında adeta şov yaptı ve minderden 10-1 teknik üstünlükle galip ayrılarak ikinci tura yükseldi. Akbudak'ın ikinci turdaki rakibi Latviyalı Ceslavs Bestenis oldu.

Bugün sabah seansında mindere çıkan son isim ise 98 kiloda İbrahim Sadullah Yığcı oldu. Yığcı, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı İvan Poliscius ile mücadele etti. Rakibi karşısında ilk dakikalarda öne geçen Yığcı, daha sonra verdiği puanlarla ilk devreyi 4-2 yenik kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan ay yıldızlı güreşçi aldığı puanlarla durumu 6-4 yaparak minderden galip ayrıldı. Yığcı'nın üçüncü turdaki rakibi Macar Zsolt Toeroek oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şampiyonaya hızlı başlayan grekoromenin ümitleri 4'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER