Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile karşı karşı gelen Real Madrid, 59’uncu dakikada Vinicius Junior’ın attığı golle rakibini 1-0 yendi ve 14. kez kupayı müzesine götürdü. Carlo Ancelotti ise kariyerindeki 4. şampiyonlar ligi kupasını kazanarak tarihe geçti.

SHABER3.COM

Tarihinde 17’inci kez final oynayan İspanyol devi Real Madrid, turnuva tarihinin en başarılı takımı olarak 14. kez şampiyonluğa ulaştı.

VINICUS JUNIOR 59’DA ATTI
59. dakikada Vinicius Junior’ın 59’da attığı tek golle Liverpool’u deviren Real Madrid, Stade de France’ta Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Vinicus Junior (21 yaş 320 gün), Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde finalde gol atan en genç ikinci Real Madrid oyuncusu oldu (21 yaş 133 gün; Marco Asensio)

Premier Lig’de şampiyonluğu Manchester City'e kaptıran Klopp’un takımı Liverpool, sezonun en büyük finalinde de kupayı Real Madrid’e kaptırdı.


3. KEZ FİNALDE KARŞILAŞTILAR
Taraflar arasındaki ilk final karşılaşması, 1981'de Paris'te oynanmıştı. Alan Kennedy'nin 81. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kazanan Liverpool, kupayı müzesine götürmüştü. Real Madrid 2018'de rövanşı aldı. İspanyol ekibi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki finalden Bale'in (2) ve Benzema'nın golleriyle 3-1 galip ayrılmıştı. 2022 finalinde de 1-0’lık kazanan Real Madrid oldu.



ANCELOTTI BÜYÜK REKORA ULAŞTI
Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 2003 ve 2007'de Milan, 2014'te de Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi zaferine taşımıştı. Ancelotti, finaldeki tek yenilgisini 2005'te Liverpool'a karşı yaşadı. Turnuvadaki 5. finaline çıkan 62 yaşındaki Ancelotti, 4. şampiyonluğa ulaştı ve Bob Paisley ve Zinedine Zidane ile paylaştığı “UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör” rekorunu tek başına ele geçirdi.
<< Önceki Haber Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER