Samsun'a yalancı bahar geliyor

Samsun'a yalancı bahar geliyor

Samsun ve çevresinde yılbaşından itibaren etkili olan soğuk hava önümüzdeki haftadan itibaren 20 derecelere yükselerek kısa süreli 'yalancı bahar' yaşanmasına neden olacak.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından önümüzdeki haftalarla ilgili olarak ayrıntılı hava tahmin raporu yayınlandı. Raporda şu bilgilere yer verildi: "Yılbaşından bu yana yaklaşık 40 gündür peş peşe gelen soğuk hava dalgalarının etkisi sonucu aralıklarla etkili olan ve hayatı zaman zaman olumsuz etkileyen soğuk hava salınımları, ağır kış şartlarının yaşanmasına neden oldu. Dalgalanma şeklinde kendini gösteren uzun süreli soğuk hava salınımlarının bir hafta kadar ara vermesi ve bahardan kalan günlerin yaşanması beklenmektedir. Önümüzdeki bir hafta boyunca kademeli olarak yükselmesi beklenen sıcaklıkların önümüzdeki hafta ortasına kadar yükselmeye devam edeceği ve hafta ortasında sahilde 20 derecelere kadar tırmanacağı hatta geçebileceği tahmin edilmektedir."

İçerisinde Samsun'un da yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi'nde perşembe günü haricinde hafta boyunca yağış beklenmediği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Perşembe öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek nispeten serin ve yağışlı havanın, aralıklarla hafif yağmur şeklinde devam edeceği, Cuma günü etkisini kaybedeceği, yükselme eğiliminde olan sıcaklıkların, yağış esnasında biraz düşse de, yükselişine devam edeceği tahmin edilmektedir. Hafta sonu çok kısa süreli ve hafif lokal sağanak geçişleri görülme ihtimali bulunmakla birlikte kayda değer bir yağış olacağı beklenmemektedir. Genel tablo olarak parçalı az bulutlu ve çoğunlukla güneşli seyretmesi beklenen havada, zaman zaman bulutlanmanın yoğunlaşacağı, sıcaklıklardaki artışın cumartesinden itibaren biraz daha hızlanarak mevsim normallerinin 4-6 derece kadar üstüne çıkarak 20 dereceler civarına ulaşması beklenmektedir. Rüzgar, genelde güneyli yönlerden hafif bekleniyor. Çarşamba ve perşembe aralıklarla hızını artırarak orta kuvvette esmesi beklenen lodos nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı özellikle geceleri tedbirli olmakta yarar bulunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Samsun'a yalancı bahar geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER