Samsun Esnaf Odaları Birliği binası yapımı için arazi alımına onay çıktı


Samsun Esnaf Odaları Birliği yönetimi yeni bina için belirlenen arazinin alımı konusunda yetkiyi oylayarak, arazinin alımına 'evet' oyu verdi.

Birlik mevcut yerinden çıkarak Piazza AVM'nin arkasında bulunan 675 metrekarelik yeni yere geçecek. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden imar değişikliği yapıldıktan sonra arazi için alım ve satış yetkileri de verildi. Geçen Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından yapılan genel kurul ile satış kararı çıkarken, Esnaf Odaları Birliği yönetimi de alış kararını oyladı.

Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Birlik Başkanı Eyüp Güler, şunları kaydetti: "Benim babam 30 sene önce birlik başkanıydı. Ben de 30 sene sonra onun koltuğuna geldim. Bu koltuklar şeref haysiyet koltuğu olduğu gibi benim için değeri ise rahmetli babamın koltuğu olması. Bunlar parayla, pulla satın alınacak işler değildir. Buradaki 4 senelik sürede boş durmak istemiyorum. Binamız zamanında alınmış alanlardan Allah razı olsun, çok güzel bir hizmet. Ama biz daha iyisini ve daha kullanışlı bina yapmak için kollarımızı sıvamıştık. İlk geldiğimizde 100 bin TL paramızda vardı ve araba şart olduğu için araba aldık. Bunun haricinde iktisatlı davranarak çok şeyden kıstık. Bu zamana kadar 400 bin TL'ye yakın para biriktirdik. Bunun haricinde yardım yapılması gereken esnaf odalarımıza adaletli şekilde yardım yapıldı."

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Uğur Tüfekçi, "Burada en büyük hizmet kooperatif üyelerimizden geldi. Eyüp Güler Başkan olduktan iki ay sonra teklifimizi yaptık. Kendisinden olumlu cevap aldıktan sonra üyelerimizle teker teker görüştük. Onlar sağ olsun bizleri kırmadan hibe etmeyi kabul etti. Genel Kurulumuzu yaparak sembolik bir rakamla satışını gerçekleştirdik. Esnaf Odaları Birliği yönetimi de yetkiyi aldıktan sonra tapuyu devredeceğiz." diye konuştu.

Daha sonra pasta kesilerek yeni binanın arazisi için kutlama yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Samsun Esnaf Odaları Birliği binası yapımı için arazi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER