Samsung Galaxy S7 resmiyet kazandı


Samsung, 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında Galaxy S7 ve S7 Edge modellerini tanıttı.

Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden Samsung, İspanya'nın Barselona şehrinde yarın başlayacak olan 2016 Mobil Dünya Kongresi'nden bir gün önce yeni amiral gemilerini ve cihazlarını duyurdu. Görkemli bir programla 5.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip Samsung Glaxy S7 ve 5.5 inç büyüklüğünde ekranlı S7 Edge modellerini tanıtan şirketin, resmen duyurduğu 360 derece video çekebilen cihazı da büyük ilgi çekti. Yeni telefonların su geçirmez, sürekli açık ekran ve hızlı şarj özellikleri ise ön plana çıktı.

Cihazların getirdiği yeniliklerden sürekli açık özelliği sayesinde bildirimler, saat, takvim gibi içerikler daima görülebilir halde. Ayrıca söz konusu modda iken yeni cihazlar değişik ekran desenlerini de kullanıcıya sunuyor.

Galaxy S7, 2560 x 1440 Megapiksellik Quad HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekranı 5.1 inç büyüklüğünde ekranla geldi. 4 GB RAM ile gelecek telefon, Qualcomm'un dört çekirdekli Kyro işlemcili Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor. USB Type-C kullanan telefon, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle geldi. Şirketin, dahili 32 ve 64 GB depolama alanı seçenekleri ile gelen amiral gemilerinin, 200 GB'a kadar microSD kart desteğiyle hafızası artırılabiliyor.

Galaxy S7 modelinin kamerasıyla düşük ışık koşullarında dahi kaliteli fotoğraf çekebiliyor. Telefonun Dual Pixel özelliğindeki ve f/1.7 diyafram değeri taşıyan 12 Megapiksel değerindeki arka kamerasının, Galaxy S6'ya göre yüzde 96 oranında daha fazla ışık aldığı ifade ediliyor. Arka kamera çıkıntısının Galxy S6 modellerine göre daha da küçültüldüğü telefonda, 5 Megapiksel değerinde ön kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy S7 modelinde 3000 mAh, S7 Edge modelinde ise 3600 mAh değerindeki pillerle günün rahatlıkla tamamlanabileceği ifade ediliyor.

Güney Koreli şirket, 23 Şubat ila 18 Mart tarihleri arasında ön sipariş veren ya da telefonları satın alan kullanıcılarına Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü ve altı adet oyunu ücretsiz verecek. Galaxy S7'nin 699 Euro, Galaxy S7 Edge ise 799 Euro fiyat etiketiyle sunulacak. Samsung'un yeni telefonlarının 11 Mart'tan itibaren Türkiye'de satışa çıkması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Samsung Galaxy S7 resmiyet kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER