Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü piyasaya sürüldü


Samsung'un Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü, Güney Kore'de bugün piyasaya sürüldü.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, elektronik pazarındaki yerini korumaya devam etmek için farklı ürünleri piyasaya sürüyor. Şirketin geçen sezon son kullanıcıya sunduğu sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR, hem fiyatı hem de bazı özelliklerinden dolayı beklenilen ilgiyi görememişti. Üründe bazı değişikler yapan Samsung, güncenlenmiş halini Güney Kore'de piyasaya sürerken, başta ABD olmak üzere birçok ülkede de ön siparişle satışa sundu.

Güncellenen Samgung Gear VR, telefon modellerinden Samsung Galaxy S6, Samsung S6 Edge, Samsung S6 Edge Plus, Samsung Galaxy Note 5 ile uyumlu olarak çalışıyor. Öte yandan yeni ürün dünyadaki en gelişmiş üç boyutlu sinema teknolojisine sahip Oculus ile ortak çalışılarak güncellendi. Bu sayede yeni gözlüğün görüntü kalitesi yükseltildi, gözlükle kullanılabilen uygulamaların çeşitliliği artırıldı.

Samsung, güncellediği yeni ürününde fiyat değişikliğine de gitti. Güney Kore'de 129 bin won'dan (111 Dolar) piyasaya sürülen ürün, ABD'de 99 dolar, Avrupa'da ise 99 Euro'dan satışa sunulacağı tahmin ediyor. Samsung'un gözlüklerinin satış fiyatını önceki rakama göre yarısından daha aşağıya çekmesine dikkat çeken uzmanlar, Samsung'un bu güncellenen ürününden büyük beklenti içinde olduğunu dile getiriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü piyasaya sürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER