Samsung ile Apple tarih verdi

Samsung ile Apple aynı anda harekete geçiyor...

Samsung ile Apple tarih verdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de Eyül ayında düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA), Samsung ile Apple'ın yeni akıllı telefonlarını tanıtması bekleniyor.

Güney Kore'nin önde gelen firması Samsung'un, bu sene IFA'da tablet ve telefon karışımı olan Galaxy Note 5'i tanıtacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Mart ayında sunduğu kavisli ekran dizaynı ile dikkat çeken Galaxy S6 Edge modeline ilginin yüksek olması nedeniyle, aynı ekran tasarımının Galaxy Note 5 modelinde de kullanılacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Galaxy Note 5'in, 5.9 inch büyüklüğündeki bir ekranla da gelebileceği yapılan tahminler arasında.

ABD'nin Apple firmasının, Samsung'un karşısına bu sene iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleriyle çıkması beklenirken, bir diğer Güney Kore teknoloji firması LG Electronics'in ise piyasaya yeni 'süper akıllı telefon' diye tarif ettiği ve üstün özellikleri bulunan modelini süreceği belirtildi. LG'nin yeni akıllı telefonun, Ekim ayında piyasaya çıkması beklenilirken, fiyatının yaklaşık 885 dolar olacağı ileri sürüldü.

Öte yandan, akıllı telefon pazarında rekabet devam ederken, Strategy Analytıcs tarafından hazırlanan raporda, Samsung'un, dünya akıllı telefon pazarının yüzde 24,1'ini, Apple'ın ise yüzde 17,7'sini elinde tuttuğu bildirildi.
share on Facebook share on Twitter
<< Önceki Haber Samsung ile Apple tarih verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER