Samsung, TV pazarında düşüş yaşadı

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung Electronics, global TV pazarında düşüş yaşadı.

Samsung, TV pazarında düşüş yaşadı

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung Electronics, global TV pazarında düşüş yaşadı.

Pazar araştırmacı firması DisplaySearch tarafından bugün yayınlanan raporda, Samsung'un bu yılın ilk çeyreğinde TV pazarında düşüş yaşadığı bildirildi. Bu yılın Ocak-Mart aylarını kapsayan raporda, Samsung Electronics'in, global TV pazarındaki payının yüzde 29.3'ten yüzde 27.1'e kadar düştüğü belirtildi.

Düşüşe bakmayarak, Samsung'un hala pazardaki bir numaralı yerini, ne sabit yerini korumayı başaran LG, ne de uluslararası rakiplerine kaptırmadığı bildirildi. LG'nin yüzde 16.1 payla ikinci, Sony'nin ise yüzde 7.1 payla üçüncü sırada olduğu bildirildi.

Samsung ile LG'nin, global TV pazarındaki toplam yüzde 43.2 paya sahip olması, Güney Kore'yi TV pazarındaki liderliğinin devam etmesine katkı sağladığı belirtildi. 2014 yılının son çeyreğinde bu rakamın yüzde 44.7 olduğu ve düşüşe nedenin, Çinli rakip firmaların hızla pazara girmesi olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Samsung'un, kavisli ekran televizyon pazarının yüzde 82.9'unu elinde tuttuğu bildirildi. Bu pazarda LG'nin yine yüzde 10.2 puanla ikinci, Çinli HiSense firmasının yüzde 4.2 puanla üçüncü sıraya oturarak, yüzde 0.9 payı olan Sony'yi dördüncü sıraya kaydırdığı biliniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Samsung, TV pazarında düşüş yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER