"Sana kurşun işler miydi oğlum"

Her gün gözyaşı: Anaların acısı dinmiyor, 1'i teğmen 5 şehit



Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda  teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Recep  Erdoğan'ın, Gümüşhane'deki baba ocağında yas var. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ceylan ile  sağlık ve jandarma ekipleri, Hasköy'e giderek 26 yaşındaki oğlunun şehadet  haberini baba Vahittin Erdoğan'a verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları  asıldı. Evladının şehit olduğunu öğrenen Erdoğan, "Sana kurşun işler miydi  oğlum" dedi.Protokol üyeleri, köye gelerek şehit ailesine başsağlığı dileğinde  bulundu.

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğan'ın şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhane'de yakınlarını yasa boğdu. Vali Yücel Yavuz'dan acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı. Öğle saatlerinde ailenin Hasköy Köyü'ndeki evine giden Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler, acı haberi bildirdi. 



Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 5 çocuk babası Vahittin Erdoğan ve yakınları gözyaşı döktü. Eve Türk bayrağı asıldı. Anne Mecnun Erdoğan'ın ise Malatya'daki kızının yanında olduğu öğrenildi.



Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen iki askerin acı haberi Yozgat’ın Aydıncık ilçesi ve Sorgun ilçesine Bağlı Aşağıcumafakılı köyündeki baba ocağına ulaştı.



İki şehidin de baba evinin önüne büyük Türk bayrakları asılarak taziye çadırları kuruldu. Acı haberi duyan ilçe halkı her iki şehidin de baba evine akın etti. Sorgun ilçesindeki şehidin evini ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, buradan da Aydıncık ilçesindeki şehidin baba evine geçerek ailenin acısını paylaştı. 



Şanlıurfa’dan geçici görevle Diyarbakır Sur ilçesindeki operasyonlara katılmak üzere görevlendirilen 26 yaşındaki Aydıncıklı Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek, Satı ve Şahin Şimşek ailesinin 4 kız, 4 erkek olmak üzere 8 çocuklarından birisiydi. Şehit Şimşek'in 6 ay önce başladığı göreve Şanlıurfa’da devam ettiği geçici görevle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.



Şehidin ağabeyi Adem Şimşek, kardeşi ile en son iki gün önce görüştüğünü belirterek, “Silopi’deyim oradan Sur’a geldik, operasyonlara devam ediyoruz. Sabah da şehit haberini aldık. Daha 5-6 aydır görev yapıyordu. Biz 8 kardeşiz, 8'imiz de tekrar gitmeye hazırız. Vatan sağolsun, millet sağolsun yapacak bir şeyimiz yok. Tekrar cepheye savaşmaya gitmeye hazırız.” dedi.

AMCASI YEĞENİNİN ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Amcası Seyfettin Şimşek, şehit yeğeni ile en son bir hafta önce konuştuklarını söyledi. Dönünce düğün hazırlıklarına başlayacaklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: “Ben 7 ay önce bu anı rüyamda gördüm. Onun için dünyaya bir mesajım var. Bu dünyada insanlık bir olsun Hz. Âdem’den Hz Muhammed’e kadar gelen vahiye uysunlar. Eğer uymazlarsa yemin ediyorum Allah bu dünyayı insanların başına dar getirecek. O süper güçlerin de başlarına dar getirecek. Ben 7 aydır hazırlık yapıyorum. Dünyanın kurtuluşu için Allah Kur’an-ı indirdi. Buna uymadığımız sürece yemin ediyorum bela ve musibet başımızdan eksik olmayacak. Rüyamda bu anı gördüm ve ne konuşuyum diye hazırlandım 7 ay önce. Soruyorum, Türkiye’nin hiç dostu olduğunu görüyor musunuz? 57 tane devlet var Müslüman. Müslüman Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşimiz. Benimle hiç farkı yok onlar için ben canımı veririm yemin ediyorum. Ey Kürt kardeşlerim siz Müslümansınız, Allah’a inanıyorsunuz, neden onlara destek oluyorsunuz. Türkiye devletine, ordusuna da bir mesajım var sakın o PKK’lılarla ve onların liderleri ile görüşmeyin. Tayyip’e diyorum sakın bunların liderleri ile görüşme. Bunlar taşeron örgüt yemin ediyorum. Tayyip’e diyorum. Sayın Tayyip bunlarla sakın görüşme, HDP milletvekilleri ile görüşme, bunlar Amerika’nın Rusya, İsrail’in kuklası görüşeceksen onlarla görüş.” 

Diğer şehit Astsubay Nusret Atmaca'nın (36) evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Onun da şehit düşen hemşerisiyle birlikte görev yeri Şanlıurfa’dan geçiçi görevle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlara katıldığı ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine görevlendirildiği belirtildi. 



Şehitlerin cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından defnedileceği bildirildi.

ÖNCE KOMUTANIM, SONRA SİLAH ARKADAŞLARIM...


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonda Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan ancak geçici görevle operasyon bölgesine gönderilen Hüseyin Şerbetçi, teröristlerin açtığı ateş sonrasında şehit oldu. Antakya doğumlu olan Hüseyin Şerbetçi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında son olarak 28 Ocak tarihinde, "Önce komutanım Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, sonra silah arkadaşım Osman Ateş Uzman ve Özgür Erdoğan Astsubay şehit oldu. Soruyorum şimdi kendime sıra kime ağlayacağım diye..." notunu paylaştı. Takipçileri ise şehit Hüseyin Şerbetçi’ye moral vermeye çalışarak sabırlı ve sakin olmasını istemiş.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Kardeşi şehidin özel harekat kamuflajını giydi


Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ancak 2 ay önce geçici görevlendirme ile Cizre'ye giden Cinpolat, PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu şehit düşmüştü. 2,5 yıllık polis olan şehit için memleketi Gaziantep'te cenaze töreni düzenlendi. 



KARDEŞİ ŞEHİDİN ÖZEL HAREKAT KAMUFLAJINI GİYDİ

Şehidin Güneş Mahallesi'ndeki evlerine son kez götürülen cenazesi daha sonra Yeşilkent'e getirildi. Şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, bir kardeşinin ise kendisine ait özel harekat kamuflajını giydiği görüldü. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal da şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat'ın elini tutarak destek olmaya çalıştı. 



İkindi namazına müteakip Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. 



Bu sırada şehit haberini televizyondan öğrenip gelen yaşlı bir kadın da teröre lanet okudu. 




Şehidin naaşı daha sonra gözyaşları arasında Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.




Görevi bıraktı, Şehide koştu: Kardeşim ölmedi, ağlamayın

Şehit polis memuru Ömer Güney'in cenazesi Şırnak'taki törenin ardından askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na getirildi. Havalanında şehit polis için karşılama töreni düzenlendi. Sivas Valisi Alim Barut, protokol üyeleri Emniyet Mensupları ve yakınlarının katıldığı karşılamada gözyaşları sel oldu. Karşılamaya gelen babası Sami Güney ile annesi Sevil ve kız kardeşi Dilek Güney'i koluna giren polis memurları teskin etmeye çalıştı. Annesi ve kız kardeşinin polis şapkası taktığı görüldü. 



Şehidin cenazesinin uçaktan indirilip cenaze aracına götürülüşü sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit ile birlikte Cizre'de özel harekat polisi olarak görev yapan dayı oğlu Serdar Çetin de cenaze ile birlikte geldi. Çetin ve şehidin silah arkadaşlarını görenler sarılarak gözyaşı döktü. Yakınlarına sakinleştirmeye çalışan Serdar Çetin, "Ağlamayın, üzülmeyin. Kardeşim istediği en güzel mertebeye ulaştı" diye konuştu. Şehidin çocukluk arkadaşı Osman Sait Deliser ise askeri kıyafet giyerek arkadaşını karşıladı. Konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürülen cenaze burada yakınlarına son kez gösterildi. Ardından yeniden cenaze aracına konularak Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan babaevine götürüldü. 



Şehit polis memuru Ömer Güney'in cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından Ulu Cami'ye getirildi. Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin babası Sami Güney ile yakınları ve binlerce kişi katıldı.



Şehit cenazesi için bayrak açarak cami avlusuna gelenler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak tekbir getirdi. Şehidin bazı yakınları tabutuna sarıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze namazı nedeniyle cemaat avluya sığmadı. Cami dışında birikenler de saf tutarak namaza eşlik etti. Camiden omuzlarda taşınan şehidin tabutu cenaze aracına konuldu. Cenazenin götürülüşü sırasında binlerce kişi tekbir getirerek, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Şehidin cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği'ne götürüldü. Şehit polis memuru Güney burada dualar eşliğinde toprağa verildi.



ARALIK'TA CİZRE'YE GİTMİŞTİ



2 çocuklu Sami-Sevil Güney çiftinin büyüğü ve tek oğulları Ömer Güney'in Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılı Haziran ayında mezun olduğu ve ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrine atandığı öğrenildi. 


21 Ekim 2015'te Şırnak'a atan şehidin devam eden operasyonlar nedeni ile 15 Aralık'ta geçici görevle Cizre ilçesine gönderildiği belirlendi. 



Babası Türkiye Demiryolu Fabrikaları Sanayi A.Ş.'de(TÜDEMSAŞ) işçi olarak çalışan şehit Ömer Güney'in bekar olduğu öğrenildi.





<< Önceki Haber "Sana kurşun işler miydi oğlum" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER