Sanata AKP darbesi!

Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, film yapımcısı ve yazar Ali Tokul, Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturmada tutuklandı. Ali Tokul, 28 Şubat dönemini konu alan Sürgün İnek filminin yapımcısıydı.

Sanata AKP darbesi!


Konya merkezli cadı avı

Konya’da 750 işadamının ifadesinin ardından Cumhuriyet Başsavcığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan Ali Tokul İstanbul'da gözaltına alındı ve Konya getirildi. 



İstanbul merkezli Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yapan ünlü film yapımsıcısı Ali Tokul Hizmet Hareketi'yle ilgili twitleri kendisinin attığını söylediği belirtildi. Tokul o twitlerde ”Birilerinin FETÖ iddianamesine sevindirik olduğu gün hocaefendiye Dünya Barış Ödülü verilmesi Allah’ın sopası mı? Hoca efendinin aldığı ödülü milletçe alkışlıyoruz" diye yazmış. Ünlü film yapımcısı "Ben bu hesabımdan doğru bildiğim şeyleri savunarak paylaşımlarda bulundum." dedi.

Ali Tokul emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

28 Şubat Darbesi'ni anlatan "Sürgün İnek'in yapımcısına kara mizah gibi tutuklama

Ali Tokul, 2013 yılı yapımı Sürgün İnek filminin yapımcısıydı. 



Ayhan Özen'in yönettiği filmde Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Cezmi Baskın, Fırat Tanış, Vildan Atasever, Burak Satıbol, Serkan Öztürk, Hüseyin Soysalan, Savaş Bayındır ve Eşref Kolçak gibi isimler yer alıyordu. Film 2014 tarihinde vizyona girmişti. 

Filmin konusu şöyleydi: "Türkiye'nin bir köyünde yaşayan halk, 28 Şubat süreci nedeniyle endişelendiği esnada, okulun bahçesine otlamak amacıyla giren Şevket Çetin (Hasan Kaçan)'e ait bir ineğin Atatürk büstünü kırması sonucunda olaylar gelişir. Karısı Cemile ile birlikte ineklerini çok seven çift olayın duyulmaması için çeşitli yollara başvururlar. Ancak olayın duyulması ile birlikte tüm köy halkı ineği bulmak için ellerinden geleni yapacaklardır."


<< Önceki Haber Sanata AKP darbesi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER