Sanayi atıkları hem çevreye hem topluma kazanç oldu

Sanayi atıkları hem çevreye hem topluma kazanç oldu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarından toplanarak geri dönüşüme kazandırılan ambalaj atıklarından sağlanan gelir, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurduna bağışlandı. Böylece, sanayi üretiminde kullanıldıktan sonra atığa çıkan, tonlarca malzemenin bir yandan çevreyi kirletmesinin önüne geçilirken, diğer yandan da toplumsal sorumluluk adına yararlı bir biçimde kullanılması sağlandı.

AOSB Başkanlığınca, geçen yılın ikinci 6 ayı içinde sürdürülen kampanyaya, sanayiciler büyük ilgi gösterdi. AOSB Başkanlığının, İpek Geri Dönüşüm Firması ile yaptığı protokol çerçevesinde yürütülen çalışmada, sanayi kuruluşlarında biriken kağıt ambalaj atıkları, geri dönüşüme kazandırılmak üzere toplandı. Toplanan ambalaj atıklarının satışından elde edilen gelir ise AOSB Başkanlığı idari binasında düzenlenen bir törenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu yöneticilerine teslim edildi. Buradaki törene, AOSB Başkanlığı İnsan kaynakları ve İdari İşler Müdürü Ayhan Uçak, Muhasebe Müdürü Mustafa Gürgenç, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdür Vekili Ferhat Tapan, Müdür Yardımcısı Ayten Şahin, Beşocak Yetiştirme Yurtları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Görgün ile İpek Geri Dönüşüm Firması yetkilileri katıldı.

Bağış çekini alan, Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdür Vekili Ferhat Tapan, AOSB Başkanlığına bir teşekkür belgesi takdim etti. AOSB'ye hitaben hazırlanan teşekkür belgesinde "Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımıza, sosyal destek ve katkı amaçlı yapmış olduğunuz maddi ve manevi desteklerden dolayı çocuklarımız adına teşekkür eder saygılar sunarız." ifadelerine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sanayi atıkları hem çevreye hem topluma kazanç oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER