Sanayiciden hükümete: Rahatsızız...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti son bir ayda doğalgaz fiyatına yüzde 14,97 ve yüzde 14,90 olmak üzere iki defa zam yaptı.

SHABER3.COM

Doğalgaz fiyatı son bir ayda gelen iki zam sebebiyle yüzde 32 arttı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti zammı gece yarısı açıkladı. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, doğalgaz fiyatına 1 Eylül'den geçerli olmak üzere yüzde 14,90 yapılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. 

AVRUPA'DA YÜZDE 50 UCUZLADI

Avrupa'da doğalgaz fiyatının yüzde 50'ye ucuzladığı bir dönemde bir ayda iki defa zam yapılmasından sanayicinin rahatsız olduğunu kaydetti. 

Bahçıvan, "Bu zamlar üretim ekonomisine zarar verebileceği gibi destek olduğumuz enflasyonla mücadele programı ile de bağdaşmıyor." ifadelerini kullandı.

Doğalgaza 1 Ağustos’ta da yüzde 14,97 zam yapılmıştı.

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN: DOĞRU BULMUYORUZ

Bahçıvan, doğalgaza gece yarısı rekor zamma dair yazılı açıklamada bulundu. 

"Daha önce de yaşadığımız gibi, bu fiyat ayarlamalarına sanayiciler olarak bir hazırlık zamanının tanınmadan, sanayiciyle istişare edilmeden yapılmasını doğru bulmuyoruz." diyen Bahçıvan, 
sanayicinin zamlara hazırlık yapması için makul bir süre bile verilmediğini kaydetti. 

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan hükümetin gece yarısı zam yapmaya devam ettiğini söyledi.
 
Bahçıvan, “Bu konuda ilgili bakanlığımız ile müteaddit defalar istişareler gerçekleştirdiğimiz halde, aynı tutumun devam ettiğini görüyoruz. Bu bağlamda zamların gece yarısı ve hafta sonlarına denk getirilmesini de üzücü buluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
<< Önceki Haber Sanayiciden hükümete: Rahatsızız... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER